Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kontokonvertering av konton mot omvänd byggmoms

I samband med konverteringen som gjordes efter installationen av senaste versionen pga nya importmomskonton har följande hänt i ett företag: saldot på konto 2647 moms på omvänd skattskyldighet byggtjänst, har flyttats till konto 2644. På konto 2647 finns varken saldo eller kontonamn längre.

Enligt Bas-kontoplan 2014 och 2015 finns inget konto 2644 utan även i fortsättningen ska det vara 2647. Hur kunde det bli så här i konverteringen?

Kommentarer

  • Hej,

    Vi valde att använda ett gemensamt konto för ingående moms när det gäller omvänd skattskyldighet, detta konto blev 2644 (vilket jag känner till inte finns med i BAS 2015). Man kan även fortsatt använda andra konton om man vill, det man ska tänka på är att se till att de ligger med i rätt ruta för skattedeklarationsupplägget också. Observera att man i så fall inte kan använda sig av de momskoder som finns för omvänd skattskyldighet på konton eller leverantörer.

    Om 2647 är det enda konto för ingående moms som används kan man också tänka sig att du ändrar under Uppläggning - Momsuppgifter - Momskonton så att du här använder 2647 även fortsatt. På så sätt kan du också använda dig av momskoderna på konton och leverantörer.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.