Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

hur förs ingående balans in?

Hej!
Hur gör jag för att föra in utgående balans i förra årets balansrapport 2013 så att det blir ingående balans och rätt början i den nya balansrapporten för räkenskapsåret 2014. Det går ej att överföra via en fil då det är ett så gammalt program. Börjar på nytt nu med BL förening. Har bokfört 44 verifikationer för år 2014 i BL. Önskar få detaljerad handledning då jag är nybörjare. (Utgående balans 2013 är -27 713,85) Med vänlig hälsning Chris Sommar

Kommentarer

 • Hej Chris,

  Om den utgående balansen på 2013 är fel går det att korrigera till 2014. Gå till aktivitet - räkenskapsår - se till så att alla år innan 2014 är låsta (röda), redigera sedan 2014 och ta bort bocken ur IB låst samt kryssa i rutan blockera IB för uppdatering från föregående år. Efter detta väljer du räkenskapsår 2014 och går till aktivitet - ingående balans och ändrar saldona.

  M v h

 • hur för jag över ub 13 till ib 14?

 • Hej Pia

  Det ska föras över automatiskt mellan åren, men om detta inte hänt så kontrollera så att du inte har inställning att du vill blockera IB från föregående år. Gå till Aktivitet - Räkenskapsår - Markera räkenskapsåret och klicka redigera, redigera inställningar för räkenskapsåret. Här ser du om du har en bock i Blockera IB från föregående år.

  Eller så kan det bero på att föregående räkenskapsår låstes innan du lade upp den nya räkenskapsåret. Lösningen är att du går in och först öppnar föregående år: Aktivitet - Räkenskapsår - Markera föregående räkenskapsår och klicka redigera. Ändra statusen till Löpande bokföring aktiv eller Bokslut aktivt och klicka OK. Gå sen till Aktivitet - Avstämning - Omuppdatering Redovisning. Då räknas alla tabeller igenom och dina UB flyttas över till IB på nästa år.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.