Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Installera från säkerhetskopia skapad i Visma

Hur installerar jag från säkerhetskopia, har tidigare använt mig av SPCS

Kommentarer

 • Hej Victoria,

  Om du skickar in en säkerhetskopia från Visma Administration så kan vi konvertera reskontrorna. För att det ska fungera måste säkerhetskopian i Visma vara från version 2017.12 eller tidigare. Det som konverteras är obetalda kund/leverantörsfakturor samt kunder/leverantörer/artiklar. Eventuell bokföring importeras manuellt via SIE-filer.

  Vi hörs vidare!

  Elisabeth Admin
 • Hur lång tid tar en sådan konvertering och är det någon extra kostnad? En av mina kunder har sköter idag fakturering och reskontra i SPCS, men önskar gå över till Redovisningsbyrå-Klient-lösningen i samband med bokslutet. Är det en "riktig" backup-fil ni önskar, eller en kopia på företagets mapp?
  Får vi med även artiklar, priser, lager?

 • Vi gör detta utan extra kostnad och det brukar normalt ta någon dag. Är det Visma Administration du har är det bara att maila in en "riktig" säkerhetskopia så fixar vi det. Artikelregistret och priser mm. kommer att följa med vid importen. Är det Visma Compact/XOR som används läser vi in registren du kan exportera från programmet.

 • Hej.
  Jag kommer att lägga över ett företag från Visma till BL. Kommer även att vilja föra över kundreskontran. Jag kommer att få den separat som en säkerhetskopia på ett USB. Kan jag maila över den till er då för lite manuell hjälp?

  Hälsningar Lotta

 • Hej Lotta,

  Maila säkerhetskopian (som jag antar är från Visma Administration) till oss så kan vi hjälpa dig att få över obetalda fakturor samt kund/artikelregister. support@blinfo.se

  M v h

 • Hej.
  Jag vill också byta en program från ett gammalt SPCS (köpt 2006 o ej uppdaterat) till BL. Jag har t om juni månads bokföring säkerhetskopierad på sticka. Hur gör jag för att maila den till er? Allt på stickan går väl inte att skicka som bilaga i vanligt mail?
  Mvh Gunilla

 • Hej!

  Om det endast är bokföring som ska importeras behöver du inte skicka in något till oss utan du gör en SIE-import i programmet via arkiv - import - SIE. Hur man skapar en SIE-fil (bokföringsfil) per räkenskapsår i SPCS är jag osäker på men det brukar ligga under arkiv - export.

  Läs mer om SIE-import i BL Administration i manualen nedan, återkom om du har några funderingar!

  M v h

 • Problemet är att jag bara har en BCA-fil och inte kommer in i SPCS-programmet alls. Så jag kan inte göra en SIE-fil av BCA. Jag kommer in i övningsprogrammet, men inte i mitt riktiga företag. Kan ni hjälpa mig, eller måste jag hitta någon som har ett fungerande SPCS?

 • Hej!

  Maila filen till support@blinfo.se så kan vi kika om det går att göra något med filen, troligen måste du kontakta någon som har ett fungerande SPCS men det är värt ett försök.

  M v h

 • Hej,
  behöver hjälp med att kopiera alla klienter från VISMA till BL info.
  försökte själv med SIE filar - men hade fel format.
  Kan ngn hjälpa mig - skickade mail till support@blinfo.se
  Lada Antonsson
 • Hej,

  Du måste ta ut registerfiler från Visma som du sedan skickar till oss här i Forumet i ett privat meddelande så kan vi hjälpa dig att konvertera filerna så dessa går att importera i BL Administration.
  Hur du tar ut filerna från Visma är jag inte riktigt säker på, med detta borde Vismas support kunna hjälpa dig med.
  SIE-filer är endast bokföringen. Dessa behöver du inte skicka till oss då det är rätt format för bokföringen. SIE-filer kan man importera direkt.
  Registerfiler består av: leverantörer, kundregister och artikelregister.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.