Till senaste kommentaren

Kolumner för koncernredovisning?

Hej, jag försöker se om programmet har något stöd för att få in kolumner/rapporter för koncernredovisning, men jag kan inte hitta några sådana inställningar? Går det inte att göra en årsredovisning med koncernredovisning?
Benny

Kommentarer

 • Hej

  I BL Bokslut har vi tyvärr ingen funktion för att upprätta koncernredovisning.
  Anneli Support
 • Ok, då vet jag, tack! Lite förvånad över det, det kan väl inte vara extremt sällsynt att t ex redovisningsbyråer har kunder som är så stora att årsredovisningen måste innehålla en koncernredovisning. Eller det kanske det är. Det är inget ni jobbar på att ta fram heller? Nu talar jag inte om att göra ett program för koncernelimineringar utan bara att man kan ha ifyllningsbara tabeller för noter och RR/BR.
  Benny
 • Du kan exportera till Excel (t.ex.) genom att använda utskriftshanteraren. Den funktionen är dock låst i demoversionen, men i den riktiga versionen går det bra. Därefter kan du göra som du vill.

  Man kan också gå runt det genom att göra så här:

  Du måste först välj K3 och sedan inställningar och där låsa upp innehållsförteckning och sidnumrering

  Därefter kan du anpassa sidnumreringen samt innehållsförteckningen så att det stämmer när du lagt in (stoppat in manuellt) moderbolagets årsredovisning i den som representerar koncernens årsredovisning.
  Du bör också döpa om noterna så att de heter Koncernens försäljning, Moderbolagets försäljning (m.m.).
  Du gör alltså två filer, en för koncernen där du läser in koncernens siffror och en för moderbolaget där du läser in moderbolagets siffror.
  Låser upp.
  Ändrar i noter förv. ber. m.m.
  Ändrar sidnumrering samt innehållsförteckning så att det stämmer med hur du stoppar in dokumenten.
  Allt detta går naturligtvis att skriva ut till Word eller Excel via utskriftshanteraren och där utforma dem som man själv vill, men då ligger de ju som separata Word eller Exceldokument.
  Tomas Support
 • Tack Tomas, då vet jag vad ni har för möjligheter där!
  Benny
 • Undrar också om ni tänkt på att lägga till koncernredovisning ?

  Susanna
 • Hej Susanna!

  Just nu har vi inte det i planeringen eftersom fokuset ligger på annat. Vi tar däremot till oss ditt önskemål inför framtida utveckling!

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Frida Support
 • Hej, Jag undrar också över detta! Tycker att ni bör ta er en funderare om det inte skulle gå att lösa så att det går "lättare" att göra en koncern årsredovisning. Jag efterfrågar precis som i tidigare inlägg ovan, ett enklare förfarande. Jag är inte intresserad av att göra elimineringar eller dylikt, är enbart intresserad av kunna få ut en mera färdig koncernårsredovisning. Det blir för mycket klippa och klistra nu... Jag har idag helhetslösning hos er och tycker att bokslut och skatteprogrammet är mycket användarvänliga och bra, men funderar faktiskt att byta till annan leverantör pga att koncerndelen är för dålig hos er. Ni får gärna höra er och ställa flera frågor! Mvh Fredrik
  Fredrik
 • Hej.

  Tack för din synpunkt. Jag skickar vidare den till vår produktägare.
  Trevlig helg.
  Jenny Support
 • Hej,
  jag återkommer till mitt inlägg här ovan från 23 sept och ert svar den 23 sept. Jag undrar hur det går för er med koncerndelen. Har ni kommit fram till något? Har nu fått fakturan från er på en ny period, funderar på att säga upp den och leta någon annan leverantörm, men vill helst slippa det! Ni får gärna återkomma till mig som jag skrev tidigare. Mvh Fredrik
  Fredrik
 • Hej !
  Har tyvärr inget nytt att tillföra, mer än att vi har noterat önskemålet från er. Det innebär att det troligen ej kommer inom kort.
  Tomas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.