Till senaste kommentaren

Kontaktuppgifter saknas vid momsdeklaration till fil (eSKD)

Hej,

Jag skickade upp en momsdeklaration via fil till SKV alldeles nyss och såg då att kontaktuppgiftsfältet blev tomt. Gick inte att ändra då eftersom den var inlämnad som fil. Men... var anger jag kontaktuppgifterna i BLA för momsfilen? Hittar inte någon sådan. AGI funkar ju men inte via fil för momsen.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Du kan fylla i dessa uppgifter under fliken "sammanställning" under Bokföring-utskrift-Skattedeklaration.

  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Hej, provade ovanstående svar, men filens kontaktuppgifter är fortfarande tomma när jag laddar upp filen på skatteverkets nya sida för inläsning av momsdeklarationer.
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  I ESKD-filen går denna information inte med. Däremot om man skriver ut sammanställningen eller e-postar den (då skapas en PDF där fält för detta är med).

  M v h
  (Uppdaterad )
 • Men... det är ju i ESKD-filen vi behöver ha in det? Med nya momsdeklarationsinlämningstjänsten hos SKV går det inte att ladda upp uppgifter från en fil på samma sätt som man kunde i "gamla" moms- och arbetsgivardeklarationstjänsten. Eller som man kan i AGI. (Använder därför den gamla för moms så länge som det går att göra). Och i nya tjänsten går det inte att ange kontaktuppgifter manuellt. Alternativet blir då att skriva manuella momsdeklarationer hos SKV vilket blir en tillbakagång i effektivitet.
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Vet du om denna ändring är gjord nu i dagarna? Det är nämligen inget jag hört om och vi borde ha märkt detta i supporten när momsinlämningen senast va 12/4 (visserligen 13 dagar sedan). Jag måste be någon testa deras inlogg för att se ändringen, det är iaf inte gjort någon programanpassning för detta så vi får ta tag i det så snart som möjligt då det annars lär bli mycket support vid nästa inlämning...

  M v h
 • Jag upptäckte inte problematiken förrän jag frågade er den 18 april. Jag hamnade då på nya momsinlämningstjänsten där filen inte gick att ladda upp. (Samma typ av val där som på AGI, dvs ladda upp via fil eller lämna momsdeklaration) Lämnade den då via fil och upptäckte att jag inte hade med kontaktuppgifter. Efter denna händelse har jag istället letat mig tillbaka till gamla tjänsten där det fortfarande har gått att ladda upp en fil. Någon större utredning eller senare kontroller har jag inte haft tid att göra under brinnande boksluts- och deklarationssäsong.
  (Uppdaterad )
 • Jag förstår. Vi ska kika på detta.

  M v h
  (Uppdaterad )
 • Dagens status:
  Lämnade nu in en ettårsmoms. Det finns ingen möjlighet att ladda upp fil i nya momsdeklarationstjänsten ännu, endast att fylla i rutorna manuellt. Via inlämning av fil följer inte kontaktuppgifter med. Gick till "alla e-tjänster" och valde Moms och arbetsgivardeklaration, laddade upp filen helt problemfritt och kan sedan kontrollera ev fel eller komplettera innan den skickas in, vilket jag upplever tryggt, snabbt och bra.

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Hängde inte riktigt med där, det fanns ingen möjlighet att ladda upp fil i det nya gränssnittet men sen skriver du att via inlämning av fil följer inte kontaktuppgifterna med? Är det då i det gamla gränssnittet du menar då? Och att det då i det gamla gränssnittet som vanligt gick bra att ladda upp filen. Ser att SKV skriver att det är en ändring gjort för inlämnandet sedan 1 Mars, det borde ha varit väldigt många kunder som hört av sig om detta så jag funderar om det är så att alla väljer det gamla gränssnittet eftersom det nya inte har öppnat för filinlämning

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Hej igen,

  Ser att SKV skriver angående nya momstjänsten. Man verkar bli länkad till den gamla tjänsten för filinlämningen och att det där borde gå att lämna in som vanligt.

  (Uppdaterad )
 • Det finns två knappar att trycka på när man kommer till momsdeklaration nu.

  En där det står Momsdeklarationer att lämna in
  En där det står Deklarera via fil

  Före 18 april blev man länkad till gamla tjänsten som du skriver om man valde Momsdeklarationer att lämna in och ville få med en fil. Det blir man inte längre längre då man aldrig kommer till något sådant alternativ när man trycker på Momsdeklarationer att lämna in.

  Alltså finns bara alternativet Deklarera via fil kvar att trycka på och i den tjänsten följer inte kontaktuppgifterna med.

  Eller också gör man som jag nu har gjort då länken inte dyker upp under knapptryckandets gång i Momsdeklarationer att lämna in längre - går till Alla etjänster och väljer därifrån istället.

  Enklast är kanske om ni bara ser till att vi kan få med kontaktinformationen i den ESKD som tillverkas i BLA då Skatteverkets e-tjänster förändrar sig från vecka till vecka i hur och vilka knappar man ska trycka på och var och i vilken tjänst man hamnar i när man trycker på samma knapp som förra gången. För min del fungerar det nu alldeles utmärkt att lämna in mina momsdeklarationer och slippa att fylla i manuellt i den nya Momsdeklarationer att lämna in. Så länge som Skatteverket håller den gamla öppen. Du får gärna ringa mig och koppla upp dig så kan jag visa vad som händer från min dator när jag lämnar momsredovisningar.
  (Uppdaterad )
 • Okej! Tack för svar. Vi ska testa med ett företagsinlogg så vi kan se hur det ser ut så det behövs ingen fjärrstyrning men tack som frågar. Det känns som du säger, så länge de håller den gamla tjänsten öppet så blir det inga problem men det måste ju fungera smidigt när den nya släpps.

  M v h
  (Uppdaterad )
 • Den nya är släppt - dvs Deklarera via fil. Före 18 april blev man hänvisad till den gamla tjänsten när man tryckte på Deklarera via tjänst. Det blir man inte längre. Det är där inte kontaktuppgifterna inte följer med.
  (Uppdaterad )
 • Hej, jag försöker göra som Monica skrev och gå in via länken till den gamla inlämningssidan, men blir hela tiden omdirigerad till nya sidan. Så jag får lämna in mina momsdeklarationer manuellt denna månad, verkar det som. Hoppas ni kan fixa till så kontaktuppgifterna följer med till nästa månads momsinlämning.
  (Uppdaterad )
 • Hej igen,

  I den exempelfil som Skattverket har på uppbyggnaden av eSKD-filen så finns det inte specat att kontaktuppgifter kan gå med i filen, det är alltså inget vi kan lägga till. Vi har nu fått besked från Skatteverket att de tittar på en lösning där man ska kunna göra ändringar manuellt i kontaktuppgifterna när man laddat upp filen.

  M v h
 • Tack!

  Det skulle vara suveränt om man kunde ladda upp uppgifterna i filen som ett utkast, som man kan i AGI och i gamla tjänsten. Men det är kanske att lägga ribban för högt. ;-)

  (I helgen fungerade det inte att använda gamla tjänsten, men igår gjorde det. Man måste komma in "rätt" väg. Det tar dock längre tid att hitta den ingången om man först har landat i kundens "mina sidor" än att fylla i manuellt i nya tjänsten så de får väl finna sig i att inte få några kontaktuppgifter vid filinlämning tills de har fixat).
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Nu svarade SKV att de korrigerat problemet och att det ska gå att redigera kontaktuppgifterna så testa gärna för att se om de har rätt 😀

  M v h
  (Uppdaterad )
 • Bara såååååå underbart! I tjänsten för filöverföring har de lagt till en knapp "Ändra". Där kan man ändra alla uppgifter i uppladdad fil vid ev behov samt lägga till kontaktuppgiften i nästa steg. Tack!
  (Uppdaterad )
 • toppen! 😀
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.