Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Maila bokföring till redovisningsbyrå

Vill skicka kopia på bokföringen till min redovisningsbyrå som bifogad fil i ett e-brev. Hur göra?

Kjell Eriksson

Kommentarer

 • En säkerhetskopia till e-postmottagare kan du enklast göra via Arkiv - Export - Företagsdata till e-postmottagare. På frågan om företagsdata ska skickas till BLA-supporten svarar du Nej så får du ange mottagarens e-postadress istället. Säkerhetskopian kan läsas in av byrån under förutsättning att de också använder BL Administration.

  Om byrån använder ett annat program gör du istället en SIE-fil under Arkiv - Export - SIE (bokföring). Välj typ 4 - Årssaldon och transaktioner, välj det räkenskapsår du vill skicka, markera rutan Skicka SIE-fil till e-postmottagare och klicka på knappen Exportera. Filen läggs som en bilaga i ett mail som du adresserar till din byrå.

 • Jag har följt Jennys råd om att exportera SIE-fil till e-postmottagare, men mailet kommer inte fram. Förut, under den gamla layouten, var detta inget problem. Jag undrar vad detta beror på? Jag vill kunna exportera direkt till e-postmottagare, för det är betydligt enklare att skicka den direkt än att spara den på skrivbordet först.
  Tacksam för svar!

  /Karin

 • Hej Karin,

  Vilket mailprogram använder ni? Kontrollera mailinställningarna under arkiv - grundinställningar - fliken epost - bocka i Microsoft Outlook om det är det mailprogrammet ni använder.

  Använder ni en webbmail t.ex. Gmail/Hotmail måste ni där bocka i använd direktkommunikation SMTP, följ denna länk för en beskrivning, se avdelningen använd direktkommunikation SMTP:

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/allmant/arkiv/grundinstallningar/ 

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.