Lägga till tjänsteställe

Numera måste tjänsteställe anges på individnivå och jag har en kund med specifik adress där bilar hämtas och lämnas - alltså inte företagets adress eller hemadressen som nu är det enda jag kan välja på anställdakortet.
Hur lägger jag till en extern adress?
NINA APPELGREN

Kommentarer

 • Hej Nina,

  Det gör du under Uppläggning - Övrigt - Tjänsteställe. Du kan läsa mer om hur det fungerar i manualen.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Vilket tjänsteställe ska man ange för dom anställda på ett konsultföretag, där dom anställda arbetar med olika projekt på olika företag? Det är ju inte hos arbetsgivaren som dom anställda arbetar, utan på olika företag och även hemma.
  Sonia Altbäck
 • Hej Sonia,

  I manualen länkar vi vidare till Skatteverkets rättsliga vägledning. Där finns ett särskilt avsnitt gällande konsulter (se länk nedan).

  https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/326317.html#h-Konsulter

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej,
  Företaget har två registrerade adresser (t.ex. post och besök). En av dem är tjänsteställe för anställda. Ska man lägga den adressen under Uppläggning och sedan välja den? Eller räcker det att välja Företagsadress på anställdes kort?
  Katrin Krupnik
 • Hej Katrin!

  Under Arkiv, Företagsuppgifter, Generella uppgifter, fältet Ort, hämtar programmet tjänstestället om du har inställningen på anställdakortet att det ska hämtas från företagsadressen.

  Om du byter adress i generella uppgifter måste du även eventuellt justera adressen på fakturamallen om du även använder faktureringsprogrammet.
  Jörgen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.