Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vill låsa upp låsta perioder

Vi har uppdaterar bl admin til 2015.1.101 och har försökt låsa upp perioder (hela året) för en kund som blivit låst.
När vi försöker ändra på ver så säger den att perioden är låst och när jag försöker låsa upp säger den att alla perioder är upplåsta.

Hälsningar

Gabriella

Kommentarer

 • Hej Gabriella,

  Verifikationer som blivit automatiskt låsta av programmet går tyvärr inte att öppna upp och ändra på. För att korrigera i en låst verifikation måste du hädanefter göra ett rättelseverifikat. Det gör du genom att välja aktuell verifikationen som ska ändras via verifikationsregistrering - gå in under Merknappen och välj ändra med ändringsverifikation.

  M v h

 • Hej!
  Jag missade att utföra automatkonteringar när jag låste oktober, vad gör jag?

 • Hej Lena,

  Antingen öppnar du perioden och kompletterar med ytterligare en verifikation. Perioden öppnas genom att du väljer Aktivitet - Periodhantering där du väljer att öppna aktuell period. Observera att du måste vara administratör i programmet gör att kunna öppna en stängd period.

  Du kan också göra verifikatet i nästa öppna period och med hjälp av rapportdatumet styra in den på ett tidigare datum. Om du exempelvis registrerar den i november eller december kan du sätta ett rättelsedatum i oktober så kommer den att påverka balans- och resultatrapport för oktober. I verifikationsregistreringen finns en ruta där du kan ange ditt rättelsedatum.

 • Okej, jag sitter på en byrå med många olika kunder i programmet, då är det alltså en på min byrå som är administratör?
  Jag skulle ju kunna göra som du föreslår, men det går ju inte att utföra automatkonteringen för den är ju låst. Eller kommer jag åt den på något annat vis?

  Med vänlig hälsning

  Lena

 • Hej Lena

  Nej, du måste öppna perioden för att kunna utföra detta. Detta gör du via Aktivitet/Periodhantering där du sedan väljer vilken period som du vill öppna.

  För att se vem som är administratör så går du in under Arkiv/Systemunderhåll/Användare.

 • Okej, tack för hjälpen!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.