Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Leverantörsbetalningar

Hej
kan ni ändra så att jag kan skicka betalningar med kreditfaktura som är på högre belopp än debetfakturorna i samma sändning?
Ex. det ligger redan en utbetalning till en leverantör och nu ska jag skicka fler betalningar och även kreditfaktura som är på ett högre belopp än de "nya" fakturorna, då säger systemet att det inte går.
Gunilla

Kommentarer

 • Hej Gunilla!

  Tyvärr är det inte vi som har spärrat den möjligheten utan det är bankerna som inte längre vill ligga och bevaka kreditfakturor. Därför behöver man i filen ha fakturor till samma kund som är på minst 1 kr mer än kreditfakturan och med samma betaldatum. Vi kan alltså inte ändra på det i programmet.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Men det blir inget att bevaka för den fakturan som redan ligger hos bank är på ett högre belopp så om man slår ihop alla blir det ändå belopp som skall betalas.

  Gunilla
 • Hej Gunilla!

  Tyvärr vet inte programmet om att det ligger betalningar hos banken till samma leverantör därför säger programmet ifrån. Om du har möjlighet att ta bort betalningen från banken och sedan betalmarkeringen i BL Administration så kan man skapa om filen med fler fakturor alternativt så registrerar du kreditfakturan manuellt på banken efter att filen med övriga fakturor har laddats upp.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.