Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Registrerat leverantörsfakturor på fel år

Noterade inte att fel år - föregående - låg uppe när jag registrerade lev fakturor - körde gladeligen in ca 50 nya och märker först när jag skulle betalboka dessa att de hamnat i 2019 men ska ju vara i 2020.. :-(( . Vad kan jag göra som går snabbast...

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Man kan tyvärr inte flytta bokningarna mellan olika år.. Man får ta bort dom från 2019 och gå in på 2020 och registrera fakturorna på nytt där.

  Alternativet är man går in på reskontraposterna och är redigerar fakturadatum till 2020 istället för 2019. Det här ändrar dock ingenting i bokföringen så man måste fortfarande ta bort verifikationerna på 2019 och lägga in nya på 2020. Går man in i verifikationsregistreringen när man är inne i r-år 2020 så kan man klicka på Mer-knappen och välja att kopiera verifikationer från tidigare år (innan man tagit bort dom) om man inte vill skriva om dom från grunden.


  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support
  (Uppdaterad )
 • Hej, Tack - föredrar nog att ta bort dem - tror faktiskt att det går fortare trots allt - MEN hur tar jag bort/makulerar jag ???- kan man ta bort hela journalerna - eller är det lite väl optimist ???
  / Gunilla
  (Uppdaterad )
 • Jag förstår det, tror också det går snabbast.
  I reskontran markerar du posterna och klickar på ta bort.
  I bokföringen kan man makulera verifikationerna om dom ligger sist i serien. Då markerar du en verifikation och klickar på Mer - Makulera allt från markerad verifikation. Om det ligger andra verifikationer efter så måste man gå in på alla verifikationer och spegelvända dom..


  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support
  (Uppdaterad )
 • Stort TACK - .. det var smidigt !  :-D
  Trevlig Helg/ Gunilla
  (Uppdaterad )
 • Inga problem!

  Tack detsamma till dig 😀

  Evelina Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.