Lön

Hej,
Jag har stött på ett problem när jag ska registrera lön i BL lön plus. En person jobbade extra under en dag och behövde ha sin lön på en gång. Jag gjorde en lön den 6 maj med samma utbetalningsdatum. Nu när jag ska göra de ordinarie anställdas löner med utbetalningsdatum den 25:e så fungerar det inte. Jag får upp att deras utbetalningsdatum är den 6 maj. Går jag in i löneperioden så är den "skuggad" på arbetare med timlön och går inte att ändra. Kan jag låsa upp det på något vis så jag kan göra löner för rätt period.
Mvh

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Det verkar som att den löneperiod du lade upp för den extra lönen inte har blivit stängd/slutförd. Om du går via Aktivitet - Löneberedning - Löneperiod så bör du hitta en löneperiod med troligtvis en röd flagga. Markera den och välj Slutför. När alla tidigare löneperioder är låsta (markerade med hänglås) ska du kunna lägga upp en ny lönekörning som vanligt.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Tack. När jag klickar på slutför så får jag til svar "det går inte att stäng aktiv löneperiod eftersom det finns ouppdaterade löner som tillhör perioden".
  De övriga 3 som får lön den 25:e har också fått ett utbetalningsdatum för den 6/5 även fast jag inte har registrerat någon lön på dessa. För om jag uppdaterar dessa så blir det ju fel när det inte finns något registrerat. Kan man återställa dessa 3 på något vis?

  Mvh
  Anna
 • Hej Anna,

  Du kan antingen registrera dessa löner så som de ska vara och byta utbetalningsdatumet vid utskriften av lönebeskeden genom att markera rutan och ändra till önskat datum. Detta förutsätter förstås att du har rätt löne- och avvikelseperiod. I annat fall kan du ta bort dessa löner i löneregistreringen och sedan stänga perioden.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.