Till senaste kommentaren

Kopiera löneart från annat företag

Hej!
Hur kopierar man lönearter från ett bolag till ett annat?
Vi har fler bolag på samma kundnummer.

//Linda
Linda Åkerman

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Gå in i det företag du vill kopiera till. I löneartsregistret (Uppläggning - Lönearter) klickar du på Mer - Kopiera löneart. Välj det företag du vill kopiera från, och markera den löneart du vill hämta in.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Så om jag vill kopiera flera (väldigt många ca 30-40st) måste jag ta en och en eller kan man kopiera ett helt register typ?

  //Linda
  Linda Åkerman
 • Ja det går bra att exportera ett register för samtliga lönearter. Gå in i bolaget du vill exportera från, klicka på Arkiv - Export - Register och välj "Lönearter". Några ytterligare inställningar behövs ej. Exportera med OK. Välj en plats för sparande och valfritt namn på filen.

  Textfilen kan sedan öppnas och redigeras i Anteckningar, och du kan ta bort de lönearter som du inte behöver.

  Exempel: Under rubriken "[Loneart]" specas varje löneart med ett antal rader som kan markeras och tas bort med delete-knappen.  Gå sedan in i bolaget du vill importera till, välj Arkiv - Import - Register - BLa-fil. Välj sedan filen på datorn och klicka på "Öppna".

  Återkom om du har några funderingar.

  Johan Support
 • Hej igen!
  Nu undrar jag hur jag fyller i alla de sparade semesterdagar som de anställda har kvar i de gamla bolag, hur ska jag skriva in det i det nya bolaget? Från år 3, år 2 år 1 osv.

  En annan fråga är ackumulerad lön, var skriver jag in det?
  På lönespecen står det ackumulerad lön, Bruttolön, förmåner, skatt. Allt det vill vi ju följer med i det nya bolaget

  //Linda
  Linda Åkerman
 • Hej Linda!

  Om du väljer Aktivitet, Ingångsvärden lön, kan du endera redigera en anställd eller lägga till en ny och sen redigera. Under fliken KU10 kan du lägga in ackumulerad lön , skatt och förmån.
  Här kan du läsa mer om ​ingångsvärden lön i manualen.​​​

  Under fliken Semester kan du under Årets semester lägga in de dagar den anställde har att ta ut under det pågående semesteråret. Under Sparade semesterdagar kan du lägga in sparade semesterdagar. Här kan du läsa mer om ​ingångsvärden semester.​​​
  Jörgen Support
 • Tack!
  En till fundering, kan man lägga in gamla avvikelser i nya bolaget?
  Dvs om man har avvikelser som inte är semestergrundande, man har liksom nått taket i den gamla bolaget på föräldraledigt eller sjuk.

  //Linda

  Linda Åkerman
 • Hej Linda,

  Även detta lägger du in under ingångsvärden för semester.

  Under knappen Sem.gr. frånvaro fyller du i antal dagar för föräldraledighet, sjukfrom etc så att programmet vet när/om en person slagit i taket. Då en anställd redan slagit i taket och haft frånvaro som är ej semestergrundande lägger du in antalet dagar i fältet Ej sem.gr. frånvaro.


  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.