Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lönearter vid nettolöneavdrag för förmån privatvårdsförsäkring?

Hej!

Jag undrar hur upplägget av lönearter mm ska se ut då den anställde betalar in förmånen för privatvårdsförsäkringen direkt via nettolöneavdrag?
Den anställde har sedan tidigare en bilförmån som vi drar av på nettolönen innevarande månad och där använder vi lönearter som vi kallat 490 Bilförmånsvärde, 492 Inbetalning för bilförmånsvärde och 940 Nettolöneavdrag bilförmån (det går mot konto 7388 Anställdas ersättning för erhållna förmåner som vi bokför på) och vi skulle vilja göra lika med privatvårdsförsäkringsförmånen som företaget betalar.
Fråga: Ska det vara en löneart med förmånsvärde med tabellskatt och arbetsgivaravgift trots att den anställde betalar in det löpande? (Tänkte lägga upp nya lönearter med nr 491, 493 och 941 och vill att det ska bli rätt på kontrolluppgiften.)

Tack på förhand!

MVH,
Lina

Kommentarer

 • Hej!
  Betalar den anställde hela förmånsbeloppet blir det ingen förmån. Då räcker det med nettolöneavdraget, som kan bokas mot konto 7388.
  Gunilla Support

 • Jättebra, tack! En fråga till bara, går det att lägga in så att det automatiskt kommer med när jag skriver ut kontrolluppgiften precis som för det inbetalda bilförmånen (017) och vilket alternativ ska jag då välja på den raden, är det 012 Annan förmån eller någon annan?
  Tack på förhand!
  MVH, Lina
 • Är det ingen förmån så ska det inte redovisas på kontrolluppgiften.
  Gunilla Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.