Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lönebesked i Kivra

Kan de anställda få sina lönebesked presenterat i Kivra?
Nisse (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Nisse
  Ja det går bra, du kan koppla på en integration till en tjänst som heter Smutt och på det sättet få ut lönebeskeden till Kivra.
  Klicka på pusselbiten/Tilläggstjänster i BL administration så hittar du Kivra bland integratörerna.
  https://app.bjornlunden.se/integration?key=VRTscAtM2fSH0tUKEI7f3SrAYdold9DTZPd0h3IX

  Marie Support
  (Uppdaterad )
 • Finns det någon instruktion om hur integrationen går till? Är det någon kostnad för anslutningen, antingen för oss som redovisningsbyrå eller för våra kunder?
  Jenni Andersson
  (Uppdaterad )
 • Hej Jennie,

  Instruktionen kommer inom kort att kompletteras med tydligare information om hur man kommer igång.

  Vi debiterar inget för att aktivera integrationen mot löneprogrammet, men för att använda tjänsten behöver du teckna en prenumeration hos Smutt. Mer information om tjänsten hittar du på deras hemsida via länken här under. Prisinformation finner du längst ned på sidan.

  https://smutt.se/

  Du kan antingen skapa ett konto direkt på deras hemsida, alternativt via knappen Inställningar som dyker upp bredvid knappen Aktivera när du aktiverat integrationen.

  När du skapar konto hos Smutt behöver du din Publika nyckel som du hittar under knappen med Kugghjulet högst upp till höger på integrationssidan. Du loggar sedan in på Smutt.se när du vill skicka dina lönebesked från löneprogrammet.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Om jag tidigare använd digitala företaget för att skicka ut lönespecar och nu går över till integrationen för Kivra (allt är skapat och klart hos Smutt för alla bolag), behöver jag då avaktivera digitala företaget lönebesked efter det för att inte bli dubbelt debiterad när jag uppdaterar lönerna och sen skickar till Kivra via smutt?

  Hur går jag sen tillväga för att stänga ner digitala företaget lönebesked så anställda inte fortsatt ligger kopplade där och företagen tas bors?

  Vänligen
  Sara
  Sara Liljeros
  (Uppdaterad )
 • Hej Sara,

  Det stämmer. Du avaktiverar kopplingen genom att logga in i Digitala Företaget, välj Användarhantering i listan till vänster, klicka på företaget och avmarkera "Löneappen" på de anställda.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Jag gör lönerna åt en kund, och vi överväger att jag distribuerar de (kundens) anställdas lönespecar till dem (de anställda) via Kivra. 
  Fungerar det som beskrivs ovan även i ett sånt fall?
  Paolo Savo
 • Hej Paolo,

  Ja det stämmer. Genom att aktivera integrationen mot Smutt.se kan ni skicka lönebeskeden vidare till Kivra.
  Johan Support
 • Hej, jag smyger in en följdfråga på detta. Kostar detta tillägg något? Jag har flera kunder som efterfrågar detta, men det är ju som alltid en kostnadsfråga för dem.
  Och finns det alternativ för de som inte har Kivra, men vill ha någon form av elektroniskt lönebesked? 


  Lena Dirfors
 • Hej Lena,

  Vi debiterar inget för integrationen mot Kivra, men däremot krävs ett avtal med smutt.se för att vidarebefordrar lönebeskeden. Prisinformation hittar du längst ner på deras sida via följande länk: https://smutt.se/

  Det är även möjligt för de anställda att få sitt lönebesked i våran egna mobilapp, Björn Lundén. Mer information hittar du här: Lönebesked i app & webb
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.