Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Koppla upp mot befintligt molnföretag på ny dator

hej har gått över till er helhetslösning i molnet, men nu undrar jag bara hur jag gör när jag ska komma åt mina molnföretag i Bla från min hemmadator.

Kommentarer

 • Hej!

  Du behöver skapa en fil med molninställningar från den dator där du kommer åt företagen.
  Detta gör du genom att stå i företagslistan (arkiv - val av företag) och markera de företag som du vill komma åt från den andra datorn. Klicka sedan på Mer - Exportera molninställningar för markerade företag. Då skapas en fil som du kan spara på ett USB-minne eller maila över till den andra datorn.
  På den andra datorn går du sedan till arkiv - val av företag och väljer Mer - Skapa företag från fil med molninställningar - välj sedan filen. Då skapas kopplingar till företagen upp i din företagslista.

  Återkom om du har några funderingar.

  Mvh
  Kristina Support
 • Jag fortsätter inlägget. Måste man fortfarande skapa fil från gamla datorn, till den nya? Det räcker inte med att logga in i molnet på ny dator för att nå de bolag jag sparat i molnet sedan tidigare?
  Anette
 • Hej Anette!

  Ja det stämmer, tillvägagångssättet är fortfarande detsamma som svaret ovan.
  Du kan också ansluta mot molndatabasen genom att knappa in uppgifterna till molndatabasen manuellt men då behöver du databasnamn, användarnamn samt lösenord. Så det enklaste idag skulle jag säga är att skapa en fil på gamla datorn och skicka över till den nya men om den möjligheten inte finns så kan man gå den andra vägen.


  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support
 • Jag jobbar omväxlande i två olika datorer. Det finns inget sätt att slippa proceduren av att skicka fil för varje nytt upplagt företag?
  Anette
 • Man behöver antingen skicka fil eller koppla sig mot databasen manuellt med uppgifterna jag nämnde ovan för varje nytt upplagt företag. Givetvis vore det önskvärt med ett smidigare tillvägagångssätt men i dagsläget ser det ut som så.


  Med vänliga hälsningar
  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.