Till senaste kommentaren

Nedskrivning av anläggningsregister

Hej. Vi behöver göra nedskrivning på ett antal anläggningstillgångar som vi har registrerat i BL, hur gör man det på ett smidigt sätt?

Kommentarer

 • Hej

  Du bokför en nedskrivning av immateriella anläggningstillgångar så här:
  Kredit konto 1038, 1048, 1058, 1068, 1078 beroende på vilken typ av anläggningstillgång det handlar om (patent, licenser, varumärken, hyresrätter eller goodwill)
  Debet konto 7710.
  Olle Support
 • Hej. Hur blir det med automatiska avskrivningar som görs varje månad enligt Avskrivningsplan? Kommer dessa fortsätta att skrivas av eller behöver man gå in och ändra allt manuellt?
  Marina
 • Du kan justera avskrivningarna som anläggningsregistret genererar genom att under Uppläggning, Anläggningsregister, Registrera poster i anläggningsregister, redigera posten och välja Avskrivningsplan. Där kan du först låsa avskrivningar som har gjorts tom en viss period genom att redigera den sista månaden som avskrivningar har gjorts med ett visst belopp, sen markera Periodens avskrivningar är låst. 

  Sen kan du justera anskaffningsvärdet på inventariet. Programmet kommer då att justera månadens avskrivning efter det nya anskaffningsvärdet. Dessutom kommer slutdatumet när inventariet är fullt avskrivet att justeras. Om du vill ändra på det kan du välja Avskrivningsplan igen och sen Fördela. Du har då möjlighet att styra hur många perioder som det kvarvarande beloppet ska fördelas på.

  Hör av dig igen om något är oklart.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.