Nettolöneavdrag för förmånsbil?

Jag har en anställd som i dagarna har en förmånsbil. Jag har tagit reda på förmånsvärdet på Skatteverket men vet inte hur jag ska lägga in det för den anställde så det kommer upp som avdrag på lönen.
Jag kan tekniskt sett göra ett nettolöneavdrag varje månad med beloppet men hur gör jag enklast för att det automatiskt ska komma upp vid löneregistrering samt också bli rätt.Kommentarer

  • Hej Camilla!

    Du kan under Uppläggning, Lönearter, välja Mer och Importera lönearter. Leta upp löneart 405 Betalt för bilförmån och importera den. Den kommer att göra ett nettolöneavdrag på lönen.

    Under Uppläggning, Anställda, fliken Fast/individuell lön, kan du lägga till lönearten om du vill att den ska komma fram automatiskt i löneregistreringen. Se bara till att den markeras som Fast lön.

    Om den anställde ska betala hela förmånsvärdet anger du det som belopp. Programmet kommer då att ange 0 kr i ruta 013 Bilförmån i AGI:n (som Skatteverket vill ha det). Observera att du bara behöver använda löneart 400 Bilförmån om den anställde ska beskattas för en bilförmån.
    Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.