Till senaste kommentaren

Not med finansiella anläggningstillgångar?

Hejsan! Jag är inne i BL Bokslut i årsredovisningen och skall försöka skapa en ny not för finansiella anläggningstillgångar, långfristiga värdepappersinnehav, men jag får inte till det. Tacksam för svar 😀
Med vänlig hälsning
Ylva Bergman
Polarn Innovation AB

Kommentarer

 • Hej Ylva!

  Under menyn Årsredovisning och Balansnoter finns noten Andra långfristiga värdepappersinnehav, klickar du på den i listan så får du upp noten. Fyll i värden och välj "Koppla not" i överkanten på noten, koppla den till posten så kommer den att dyka upp i årsredovisningen.

  Vänliga hälsningar
  Clara, supporten
  Clara Support
 • Hejsan Clara 😀 jag har fyllt i ingående anskaffningsvärde för föregående och innevarande år, men när jag skall koppla not så står det aktuell post finns ej? vad har jag då missat att göra?

  MVH Ylva
  Ylva Bergman
 • Hej!

  Det beror på att noten du använt enbart går att koppla till "rätt" post i årsredovisningen, i det här fallet posten Andra långfristiga värdepappersinnehav och förutsätter att du har bokat det på kontointervallet 1380-1399. I ditt fall misstänker jag att du har bokat det på något annat konto. Du kan lösa det antingen genom att boka om det till rätt konto, flytta kontona under menyn Balans & Resultat alternativt använda någon av de Egna noterna som ligger under Frivilliga noter. De egna noterna går att koppla till vilken post som helst i årsredovisningen.

  Vänliga hälsningar
  Clara, supporten

  Clara Support
 • Nu fick jag till det det stämde att vi hade ett annat kontonummer men nu har jag gjort en ny frivillig not.

  Tack snälla för hjälpen 😀 Ha en fortsatt bra dag 😀

  Ylva Bergman
 • Hej
  Har belopp på konto 1380 (samma som föreg år) men nu kan jag inte koppla noten längre? Ingenting har förändrats sedan tidigare år i bokföringen - vad är det för fel?
  Nina Appelgren
 • Hej Nina.

  Det ser lite annorlunda ut i år om man jämför med föregående årsversion när det gäller att koppla noter. Detta pga den digitala inlämningen mot Bolagsverket. Titta vad posten heter i årsredovisningen som du försöker koppla noten till. Noten ska ha samma namn som posten i balansräkningen. Tex: heter posten Inventarier, verktyg och installationer så ska även noten heta samma sak. Så endera får du byta not till en annan, eller så får du flytta på konton i funktionen flytta konton, till rätt post i balansräkningen. Ring oss gärna om du inte får till det så hjälper vi dig. 0650-541403.
  Jenny Support
 • Hej,

  Om det i en tidigare årsredovisning inte har lämnats någon not för andra långfristiga värdepapper utan den har i årsredovisningen redovisats under kassa och bank. Borde jag då i årets årsredovisningen i den noten ta upp värdepapper som en omklassificering?

  Tack på förhand!
  Mari
 • Hej!

  Ja det blir som en tillkommande tillgång som omklassificeras. Är det en kapitalförsäkring ska den redovisas i posten Andra långfristiga fordringar.
  Anette Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.