Öppen fil

Jag försöker att öppna en bokföringsfil och får meddelande om att jag redan har den öppen. Jag har den inte öppen och skulle vilja veta hur jag kommer vidare utan att den data jag tidigare har lagt in försvinner.
Annika

Kommentarer

 • Hej Annika!

  Om du inte har filen öppen på en annan dator eller flera sessioner öppna av BL Bokslut så kan du svara ja på att öppna filen. Troligen har filen stängts felaktigt vid något tillfälle.

  Med vänliga hälsningar,


  Anna
 • Nej, filen stängdes inte felaktigt vad jag kunde se. Jag stängde ner som vanligt med krysset längst upp till höger och därefter läste jag över nya siffror från BL Admin för att när det var klart öppna bokslutet igen. Det var då jag fick felmeddelandet. Jag är inte särskilt intresserad av att det arbete jag gjorde precis innan jag senast stängde ner filen försvinner. Eftersom det har hänt några gånger tidigare är jag alltid noga med att stänga ner BL Bokslut med jämna mellanrum och öppna upp igen. Mer än en gång har jag förlorat inmatad information när jag får meddelande om att filen redan är öppen - trots att den inte är det.
  Vad kan vara fel när detta händer? Finns det något lämpligare sätt att stänga ner BL Bokslut på än med krysset längst upp till höger? Eller är det en bugg som gör att bokslutsprogrammet gör så här?
  Annika
 • Hej igen,

  När du ska stänga en bokslutsfil så ska du gå via Arkiv - Stäng bokslutsfil. Om du kryssar ner programmet eller om du tappar internetuppkoppling så stängs inte filen korrekt, då kan det här meddelandet komma upp nästa gång du öppnar filen. När filen stängs felaktigt på det här sättet så ska ingen information gå förlorat. Anledningen till att meddelandet kommer upp är för att varna om man skulle ha filen öppen på en annan dator, det är i dessa fall man riskerar att förlora arbete. Du kan alltså lugnt gå vidare och öppna filen om du inte samtidigt har den öppen på en annan dator.

  Med vänliga hälsningar,
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.