Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går det att öppna verifikationer som blivit automatlåsta av programmet?

Jag vill göra ändringar i 2013 års bokföring. Men trots att jag redigerat verksamhetsåret till 'grön flagga' så får jag ändå info om att verifikaten är låste.

Jag hoppas att de nya bokföringsreglerna inte påverkar föreningens bokföring, eftersom denna i sin litenhet ligger utanför skattemyndigheternas ögon.

Kommentarer

 • Hej Agneta,

  Det går tyvärr inte att ändra i verifikat som automatisk blivit låsta, även om perioden de ligger i blivit upplåsta. 

  M v h

 • Det tycker jag faktiskt var en försämrande anpassning. Förändringen borde ha legat som valbart alternativ.

  För som jag skrev så har jag små föreningar som jag anser inte berörs av bokföringsnämndens rekommendationer. Jag sköter bokföringen 'enligt alla konstens regler', men när jag (ofta i samband med bokslut) ser att det blivit fel året innan, vill jag gärna kunna rätta till siffrorna så att helheten blir rätt.

 • Hej!

  Vi måste rätta oss efter de regler som bokföringsnämnden kommer med så vi hade inte direkt några alternativ än att införa dessa förändringar i programmet. Som användare i programmet är det inte direkt någon fördel med de nya reglerna men så är det tyvärr.

  Första gången man gick in i företaget efter versionsuppdateringen kom det upp en ruta där man kunde välja att ingen automatlåsning skulle utföras och en förklaring om programförändringarna.

  M v h

  Bifogad fil:

 • Går det att välja tillbaka en tidigare version av programmet, och därigenom slippa nyordningen?

 • Hej!

  Det går att ställa in så att programmet inte gör någon automatisk låsning under arkiv - företagsuppgifter - bokföring - raden automatisk låsning av perioder. Alla verifikat som blivit låsta förblir dock låsta även om du ändrar, ändringen gäller bara för framtida verifikat. Observera att du riskerar att begå bokföringsbrott med denna inställning.

  Har du en säkerhetskopia från tiden innan versionsuppdateringen kan du avinstallera programmet, installera en tidigare version som du skulle kunna få från oss och importera säkerhetskopian till den versionen.

  M v h

 • Har jag förstått rätt att om jag väljer att ta bort automatlåsningen så blir framtida verifikat tillgängliga för rättning även efter ett kommande bokslut 2015/2016?

 • Hej!

  Ja, det stämmer.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.