Ordernummer

När jag gör en faktura vill jag använda fältet Ordernummer och där manuellt lägga in kundens beställningsnummer (de har bett om att det ska stå där i e-fakturan). Men det fältet är gråmarkerat när jag registrerar fakturan. Hur kan jag använda det?

Kommentarer

 • Hej Åsa!

  Det numret sätts automatiskt av programmet och kan inte ändras. Vill du lägga in kundens beställningsnummer kan du använda dig av rutan Ert ordernummer som du hittar under fliken Extrauppgifter när du registrerar fakturan:


  Om du använder en standardmall kommer det att skrivas ut under er referens:


  Har du byggt en företagsunik mall får du kolla så fältet Ert ordernummer-order finns i mallen.

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
 • Jag har hela tiden lagt in deras nummer i fältet Ert ordernummer men de säger att det inte funkar.De vill ha det i fältet Ordernummer istället, och det kan ju inte jag ända manuellt som du skrev. Kunden skrev såhär till mej om varför Ert ordernummer inte fungerar:  
  "Det hamnar i vårat fält referens fält vilket inte läses av automatiskt, det är främst avsett för antingen namn på beställare eller kostnadsobjekt. För att ordernummer ska kunna läsas av automatiskt behöver det vara kopplat mot tagg ”AdditionalDocumentReference/ID[@identificationSchemeID='ORDER']” i XML filen. Ni kanske kan kolla med eran programleverantör om ni har nått fält som är kopplat dit? Eller på radnivå så fungerar det även med ”OrderLineReference/OrderReference/BuyersID”.
  Åsa Björkqvist Eriksson
 • Hej Åsa!

  Då får du byta ut fältet i mallen, istället för Ordernummer-order får då välja Ert ordernummer-order. Du kan högerklicka på fältet och välja Data. Leta reda på fältet som ligger under rubriken -- ORDER HUVUD-FOT--. Då kommer det som du fyllt i under Ert ordernummer (under extrauppgifter) att skrivas ut där ordernummer i normala fall skrivs ut.

  Ring in till oss om du vill ha hjälp att ändra. Supporten når du på tfn 0650-54 14 05 vardagar mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00).

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.