Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Öresavrundning K10

Hej,

Skatteverkets e-tjänst och FÅAB räknar inte alltid lika vid avrundning av sparat utrymme. Det innebär att jag i FÅAB har en kronas differens med de uppgifter som Skatteverket har i deklarationen. Detta fenomen ackumuleras sedan år från år.

Hur hanterar jag det i FÅAB. I blankett K10 är det ju bara att ändra men i FÅAB-beräkningen hittar jag ingenstans att fixa det. Detta fenomen är inte specifikt för BL FÅAB utan samma lilla men irriterande problem finns även i Norstedts programvaror.

med vänlig hälsning

Kommentarer

  • Hejsan!
    Ja det här med avrundningar är inte helt enkelt. Jag ser nu att Skatteverket (i sin E-tjänst Inkomstdeklaration 1) låter örena bortfalla helt vid beräkning av årets gränsbelopp, medan vi avrundar enligt vanliga avrundningsreglerna (så i det fall jag testade blev det 0.75 öre och då avrundar vi uppåt (till kundens fördel). Vi får se över detta till framtida år.

    Så det du kan göra är att gå in i fåab (lämpligen nästa år) och fejka en utdelning på en krona i de fall du fått denna diff. Då kommer ditt sparade utdelningsutrymme stämma med det du har enligt Skatteverket.

    Marie Support
  • Tack! Bra att ni tar tag i det även om det är en liten grej. Men som sagt - det är de små sakerna som kan irritera mest.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.