Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur justerar jag en öresavrundning i resultatet?

Hur gör jag om jag får olika belopp (1kr diff) i resultaträkningen och balansräkningen, när det gäller resultatet. Beloppet på BR stämmer, men inte på RR. Det är övr.ext. kostnader som summerat 1 kr för lite...
Det gäller föregående år...

Kommentarer

 • Hej!

  När du står i själva årsredovisningsdokumentet finns det en funktionspanel längst uppe till höger på skärmen. Där hittar du en knapp som heter "Inställningar" som har en flik som heter "Avrundning". Där bockar du i att du vill avrunda automatiskt och väljer till vilken rubrik du vill föra differensen beroende på vart den ligger.

  Clara Support
 • För att läsa mer om avrundningsfunktionen i vår manual ​klicka här »​​​
  Linda
 • Hej,

  jag har många diff. föregående år (har bytt program). Till ex. nettoomsättning slutar med ...053 (2018) men jag har ...052. Om jag avrundar till 3 kr byts nettoomsättning till ...054 och om jag avrundar till 2 kr byter program summan till ...052. Hur får jag fram ...053 som är rätt?
  Milka
 • Om du har ställt in avrundning på både resultat och balanssidan och du får detta fenomen beror det troligen på att avrundningarna påverkar varandra. Det bästa är att justera en krona genom att flytta under Balans& Resultat - Balans & Resultat och Flytta kontosaldon.

  Skulle du inte få till det kan du ringa in till oss i supporten när vi öppnat kl 09:30.
  Jonas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.