Rätta periodisering

I en ändringsverifikation där verifikationen som ska rättas innehåller en periodiserad transaktionsrad anges att ändringsverifikationen periodiseras men så sker inte.
Ex: 1190 kr på konto 1700 periodiseras. Beloppet hade blivit fel och skulle vara 1488 kr. I ändringsverifikationen anges att både 1190 kr i kredit och 1488 i debit periodiseras.
Felaktig överförs till kostnadskontot endast 1190/12(mån) och 1488/12 men inte -1190/12.

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  När du ska ändra en periodiseringssumma är det egentligen bättre att makulera periodiseringen. Gå alltså in i ursprungsverifikatet (via verifikationskontroll) där periodiseringen skapades, ställ dig på raden som periodiserades och klicka på Periodisera - välj att makulera periodiseringen. Gör sedan om periodiseringen genom att göra en egen rad i verifikatet som hör till det lägre beloppet, periodisera beloppet över aktuella månader. Gör sedan en till rad i verifikatet och periodisera detta belopp med start på önskat datum.

  På vår hemsida www.blinfo.se hittar du information som underlättar ditt företagande och effektiviserar administrationen ytterligare.

  Med vänlig hälsning

  (Uppdaterad )
 • Men verifikationen är låst. När jag har öppnat verifikationen via verifikationskontroll, ställer mig på raden som periodiserades och klickar på knappen Periodisera händer inget.

  (Uppdaterad )
 • Hej,

  För att makulera periodiseringen när några av verifikationerna har blivit låsta får du gå in under Aktivitet - Kontroll/analys - Kontroll periodiseringar. Där hittar du alla periodiseringar du har skapat. Markera den aktuella periodiseringen och tryck sedan på Öppna. Där kan du makulera periodisering men du makulerar alltså bara dom verifikationer som ännu inte har överförts till en permanent verifikationsserie, så dom verifikationer som redan har blivit låsta måste du ändra med hjälp av en ändringsverifikation.

  Med vänlig hälsning

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.