Prisfil

Har inlagt en prisfil och när jag skriver artikelnumret så kommer varan och grossistens försäljningspris fram, kan man göra om den så att man tex får ett pris som baseras på inköpspriset + exempelvis 15% påslag istället?

Kommentarer

 • Hej Rickard!

  Är det samtliga artiklar som du vill räkna upp priset procentuellt och ligger priset i fältet Utpris 1 på artikeln? I så fall finns en funktion under Fakturering - Aktivitet - Prisändring - Artiklar. Det kommer att se ut så här:

  Artiklar före prisändring:


  Inställningar för prisändring (Aktivitet - Prisändring - Artiklar):

  Om du inte väljer någon specifik artikel längst upp så uppdateras priset på samtliga artiklar i ditt register. Vill du göra på några artiklar får du först lägga in en varugrupp på dessa och välja specifikt den varugruppen när du gör en prisändring.

  Artiklar efter prisändring:


  Återkom om du har några frågor eller ring in till oss om du behöver hjälp. Supporten når du på tfn 0650-54 14 05 mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00).

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Support
 • Hej

  Ja, i princip vill jag räkna upp alla artiklar, från mitt inköpspris till ett påslag på det då.
  Provade att göra som i tidigare svar men det blev fel för mig, inser att jag inte har med inköpspriset utan endast utpris 1 som är satta av grossistens prislista.
  Hur får jag med och in mitt inköpspris i detta program då? För sedan kan man väl göra som du säger här ovan.
  Rickard
 • Hej Richard!

  Om du räknat upp ditt Utpris enligt ovan men det inte stämmer behöver du räkna om det igen för att få tillbaka det du hade från början. Det man får göra då är att räkna om procenten, har du t.ex. gjort en prisökning med 15 % får du multiplicera med 0,87 för att komma tillbaka till ursprungspriset. Är det en annan procent du räknat om med får man försöka få fram rätt procentsats för den.

  Har du ett inpris på samtliga artiklar i din artikellista? Ska alla priser i din artikellista räknas upp med ett procenttal?

  Det går att kopiera över inpris till Utpris 1 och sedan räkna upp priset med en procentsats men det kräver att det finns inpris på samtliga artiklar. Det går även att lägga in en Varugrupp på de artiklar som det ska räknas om på och sedan välja den Varugruppen och kopiera över Inpris till Utpris 1 för att sedan räkna upp priset på den Varugrupp du angett på artiklarna. På så sätt blir det bara på de artiklarna som priset räknas om på.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.