Till senaste kommentaren

Problem att öppna PDF-dokument i Iphone

Hej, Har 2017 års version påverkat något när det gäller dokument som man tar ut från löneprogrammet, som tex kontrollista, kontantlista eller lönebesked? När jag mailar dem till kund/anställda så har de svårigheter att öppna dem och detta började nu i januari. Det är PDF jag skickar.

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Detta är ett problem vi fått inrapporterat från fler håll på sistone, tyvärr är det så att framförallt iPhones har problem med sin ”inbyggda” PDF-läsare när det gäller att läsa sådant som är skickat från BLA. Det verkar fungera om man laddar ner dokumentet till iBooks, eller om tar hem appen Adobe Acrobat Reader och öppnar filen genom den, då ser det ok ut. Vi har rapporterat in felet till Apple och förhoppningsvis lyckas de fixa till det, tyvärr är det inte så mycket mer vi kan göra än att vänta tills de rättar till felet.

  Mvh,

  (Uppdaterad )
 • Men det är ju lite märkligt att det bara är dokument från BL som inte går att läsa i Mac datorer och Iphones - så något måste ju ha hänt i den senaste programversionen.....
  Det är ju trist om man måste börja fakturera och göra löner i SPCS......

  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Problemet är att PDF dokument skapas av olika kodning. Det som händer här är att Apple har problem med just de PDF dokument som kommer ifrån vår leverantör av den kodnings-plattform vi använder. Därav kan du se PDF dokument som kommer från andra. Apple är medvetna om problemet enligt vår leverantör så vi hoppas att en lösning är på gång!

  Mvh,

  (Uppdaterad )
 • Okey - då förstår jag problemet lite bättre :-)
  Då får vi hoppas att de löser problemet snabbt - annars får ni väl byta plattform....
  Det ställer ju onekligen till det en del...

  (Uppdaterad )
 • Har det hänt något med det här? Jag har löst problemet med att mina kunder med iPhone får windat-filer istället för pdfer genom att skicka mejl med oformatterad text, vilket jag tycker är synd att behöva göra. Alla kunder drabbas av mina oformatterade mejl då jag med tanke på GDPR inte vill upprätta ett register över vilka kunder som använder iPhone eller ej. ;-)

  Det vore så himla skönt om det kunde fungera som vanligt mellan iPhone och BLs pdfer.
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Vad vi vet har vi inte haft problem med detta när man skickar lönebesked via mail från BLa.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
  (Uppdaterad )
 • OK, då ligger problemet som jag tidigare har trott mellan Microsoft Outlook 365 och iPhone där pdf-filer istället för vanliga filer kommer fram som win.dat-filer till iPhoneanvändarna. Har inget att göra med lönebesked utan gäller alla rapporter i pdf från samtliga BLs programvaror. Lösningen med oformatterad text i mejlen från Outlook har löst detta men är en smula irriterande.
  (Uppdaterad )
 • Hej,
  Ja det förstår jag och det gäller det bara Rapporter m.m. från BLa?

  Med vänlig hälsning,

  Julia Support
  (Uppdaterad )
 • Jag ska testa med någon vid tillfälle, har inte tid med felsökning under pågående bokslutssäsong och har ju en lösning på mitt problem.

  (Uppdaterad )
 • Detta problem har jag också med några kunder som inte kan se mina pdf filer för att de kommer som win.dat filer och ingen jag pratat med vet hur det ska lösas. Det gäller alla rapporter jag vill skicka från BLa

  med vänlig hälsning
  Inga-Lill Lindberg
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Gäller detta när man försöker öppna filen i mobilen (iphone android)? eller är det även nr man får den via mail och öppnar den på dator?
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • tror att det bara är mobila enheter

  Inga-Lill

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Då skulle jag tro att det beror på den PDF visare man använder sig av på mobilen.
  Be kunden testa att hämta hem en annan PDF visare från App store(finns flera bra alternativ) och testa om detta gör någon skillnad.

  Mattias
  (Uppdaterad )
 • fick nyss meddelande från kunden att det var en vanlig pc

  Inga-Lill
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Även i detta fall skulle jag kontrollera PDF visare, man kan också kontrollera vilket program man använder som standard för PDF filer
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Jag har varit i kontakt med Microsoft ett par gånger och de säger att det är Apples problem. För mig är det fortfarande så att om jag skickar pdferna via Outlook med vanligt formaterat mail, dvf html-format så kan inte de som har iPhone öppna dem.

  De av mina kunder som har iPhone och som har laddat ner Acrobat Reader som standardläsare för pdf har inga problem. Men alla kunder "klarar" inte att ladda ner och ändra standardläsare i sina telefonen eller att välja att läsa mina mail via sin dator så jag får fortfarande använda mig av lösningen att skicka oformaterade mail från Outlook.

  Skulle ni på BL kunna hitta en bra lösning som även iPhones standard-pdf-läsare kan öppna skulle det vara en ovärderlig hjälp i mitt arbete då det vore klart bättre att kunna använda formatering - typ punktlistor, kursiv eller fetstil osv i mailen till kunderna.
  Monica Lööf
  (Uppdaterad )
 • Hej Monica,

  Tack för dina synpunkter och lösningar! Jag vidarebefordrar detta till mina kollegor så dem kan ta del av det också.

  mvh,
  Linus
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.