Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med utskrift

Hej! Jag har en skrivare som kopplar till dator och den fungerar när jag skriver ut PDF file etc men jag kan inte skriva ut verifikation from BL programmet. Dessutom avslutar programmet alltid när jag trycker utskrift knapp. <hur kan jag lösa detta`?

Kommentarer

 • Hej,

  Jag kan tänka mig att det blivit nått strul med skrivarhanteringen i programmet. När man skriver ut via verifikationsregistrering t.ex så får man inget skrivarval utan den skriver ut direkt mot förvald skrivare i Windows. Skulle det har av någon anledning blivit fel skrivare förvald och man ej har kontakt med den kan jag tänka mig att programmet skulle kunna "krascha".

  Något du skulle kunna testa är att öppna en utskriftsrutin där det faktiskt finns en skrivardialog, t.ex bokföringsrapporter. Välj där en rapport, tryck på utskrift uppe till vänster så att du ser en skrivarlista, använd knappen Uppdatera bredvid skrivarlistan och välj sedan rätt skrivare och bocka i förhandsgranska. Får den fram bilden nu så borde vi hjälpt BLA på traven att hitta den skrivare som ska vara aktuell så då borde utskrift från verifikationsregistreringen fungera bättre.

  Skulle det inte hjälpa så hör gärna av dig på nytt!

  MVH

 • Hej!
  Det går fortfarande nu 2020 inte att välja skrivare vid utskrift av ett verifikat från Verifikatregistrering. Trots att förhandsvisning är bockad så kommer den inte upp. I Windows 10 går det inte längre att välja en standardskrivare. Vad jag kan se så går det inte heller att sätta en standardskrivare i BL. Jag har den senaste versionen av BL-programmet. Vidare så saknar jag möjligheten att söka upp ett verifikat genom att skriva in verifikatnumret. En annan sak som är irriterande att vid en ändring i ett verifikat så sker ett hopp till slutet så man kan inte bläddra vidare från där man var. Verifikatkontroll är en utmärkt funktion men jag skulle dessutom vilja ha nämnda möjlighet. Generellt så tycker jag annars att det är ett mycket bra program.
  MVH
  Curt

  Curt E
 • Hej Curt!

  Programmet väljer standardskrivaren som är satt i windows. om du går via Kontrollpanelen - Enheter och skrivare kan du högerklicka på den skrivare du vill använda och klicka på "ange som standardskrivare". Prova därefter att starta om Bla och öppna en annan utskriftrutin där du kan välja skrivare t.ex. en rapport. Klicka sedan på den blå "cirkelpilen" till vänster om fältet där den valda skrivaren står. Då bör standardskrivaren hoppa dit om den inte redan är vald.

  I sökfunktionen i ver.kontrollen finns det ej möjlighet att söka efter ett verifikatnummer. Däremot kan du markera ett verifikat i listan och direkt skriva ver.numret så hoppar det dit.
  Anledningen till att det hoppar till slutet är för att det lägger sig som sista verifikat. menar du att fönstret skrollas ner vid sparandet av den ändrade verifikationen?

  mvh//
  Erik Teknisk support
 • Hej Erik!

  Tack för svaret men jag vill förtydliga vad jag menar vad gäller bokföringen.

  Jag kom på hur man väljer standardskrivare i Windows 10. Klicka vänster på skrivaren och välj Hantera och välj Standardskrivare.

  Jag menar inte att söka i verifikatkontrollen utan där bokföringen görs. Normalt så kan man klicka framåt eller bakåt på pilarna för att förflytta sig ett steg i verifikatserien. Om man vill hoppa till ett visst verifikat så vore det behändigt att kunna skriva in verifikatnumret i nummerrutan och hoppet görs dit. Det kunde jag göra i mitt förra program.

  Det andra synpunkten är - om man gör en ändring i ett verifikat (inte via verifikatkontrollen) så sker ett hopp till slutet av verifikatserien efter att ändringen är sparad i stället för att stanna kvar och man måste stega sig tillbaka till där man var vid ändringen för att kunna fortsätta. Ovanstående vore särskilt praktiskt när man vill kontrollera hela bokföringen.

  mvh/Curt

  Curt E
 • Hej Curt,

  Erik bad mig svara på dina frågor ang delen av verifikationerna då jag är bättre koll på dom frågorna då Erik jobbar med tekniska frågor.

  Din första synpunkt om att man ska kunna skriva in ett ver nummer i rutan istället för att gå med pilarna, är något som jag tar vidare som förslag till utvecklarna. Idag får man söka via ver.kontrollen.
  Din andra synpunkt om att man hoppar till sista verifiknumret när man gör en ändring är inget vi kommer göra något åt. Detta för att det ska vara lättare att fortsätta bokföra. Du kan även göra ändringen via ver.kontrollen och då stannar du kvar på det verifikat du ändrade, istället för att hamna på sista.

  Med vänliga hälsningar,
  Angelica Support
 • Hej Angelica,

  Tack för svaret. Fint om ni kan införa nummerinmatning.

  En kommentar till den andra frågan. Efter normal inmatning visas "ny inmatning" som är detsamma som "nästa verifikat". Efter ändring av ett verifikat så tänker jag lösningen att man hamnar i "nästa verifikat" och man kan fortsätta att stega sig vidare. Vill man därifrån göra ny inmatning är det bara att trycka på högerpilarna. Verifikatkontroll är en utmärkt funktion men båda möjligheterna vore en fördel tycker jag.

  Vänligen

  Curt
  Curt E
 • Hej Curt!

  Tack för sin synpunkt, jag framför den till de som utvecklar programmet. Jag kan hålla med om att det skulle underlätta att stega sig igenom verifikationerna och om man gör en ändring i ett verifikat och sparar den så ska man hamna på nästa istället för en helt ny verifikation. Tyvärr är det så som programmet är uppbyggt och hur mycket jobb det är att ändra på det kan inte jag bedömma så därför skickar jag ditt förbättringsförslag vidare till utvecklarna.

  Ha en fortsatt bra dag och en trevlig helg!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.