QR kod ändrar fakturanumret ?

hej

jag har lagt till QR kod på faktura mallen,men när jag sen kollar/scannar QR koden med min bank app på den färdiga fakturan,så visas ett längre fakturanummer?

fakturanumret ska vara 1365 men scanningen av QR koden visar faktura nr 151365 den har lagt till 15 innan faktura numret-varför det?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Peter,

  Det går att styra om QR-koden ska visa fakturanumret eller OCR-nummer. Om du går till arkiv - blanketter - blankettgenerator - redigera din fakturamall - högerklicka på QR-koden och välj format - vid fakturareferens väljer du Ord.fakturanummer och sparar med OK och spara sedan mallen. Efter detta kommer endast 1365 skrivas ut i din bankapp.  M v h

  (Uppdaterad )
 • Kan man ha QR kod på BL App fakturering
  Anna Svensson
  (Uppdaterad )
 • Hej Anna!

  Tyvärr går det inte ännu att lägga till QR-kod på fakturorna. Det ligger med i vår utvecklingsplan men kan tyvärr inte säga något datum för när det är klart.

  Jag lägger till dig i önskemålet så du får en notis när det är klart.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
  (Uppdaterad )
 • Hej, jag undrar om ni har kommit vidare i att fakturorna som man skickar via BL-appen kan få med QR-kod, och om man kan få QR-koden i form av swishnr?

  Ha det så gott!

  Hälsningar Lena
  Lena Dirfors Rolén
 • Hej!

  Vi har inte utvecklat QR-kod för appen i dagsläget, det finns som min kollega tidigare nämnt med på listan av funktioner vi vill implementera framöver men precis som tidigare finns det inget fast datum för när detta kommer att ske.
  Mattias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.