Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag göra en ny SIE-import och vad påverkas?

Jag har importerat en felaktig SIE-fil och vill göra om importen. Hur tar jag bort den befintliga? Eller är det bara att göra en ny import så skriver den över den gamla?

Kommentarer

 • Hej Marianne

  Det är bara att göra en ny SIE-import så raderas de den gamla importen. Detta kan man göra hur många gånger som helst.
  Programmet raderar inte gjorda bokslutsbilagor, noter eller gjorda verifikat i bokslutsprogrammet utan det är endast siffrorna i resultat- och balansräkningen som ersätts med den nya SIE-filen.

  Lena Support
 • Hej, gäller detta även om man vill påbörja bokslut snabbt och inte är klar med sista momsrapporten? Jag vill importera en SIE-fil till bokslutsprogrammet och påbörja bokslutsarbetet, samtidigt som jag väntar in de sista momstransaktionerna i bokföringsprogrammet. Kan jag sen importera en ny SIE-fil om ett par veckor och ändå ha kvar ev bokslutsverifikationer och bilagor i bokslutsprogrammet?
  Ann-Charlotte Landström
 • Ja, det kan du. Den läser bara över den siefil du tidigare läst in.
  Tomas Support
 • Jag skulle vilja uppdatera min inlästa SIE-fil men hittar inte var eller hur jag ska göra...
  Jag försöker i Arkiv-Import/Export-Import redovisningssaldo-Import SIE-fil.
  Så långt känns det rätt men väl i den dialogrutan förstår jag inte längre.

  Jag kan bara välja "Annan plats" eller "Ändra plats"
  -Jag vill ju bara importera en ny SIE fil... Inte ändra något..

  Hjälp!!

  Med vänlig hälsning Anna


  Anna Tinglöf Lindblad
 • Hej Anna!

  I den dialogruta du beskriver borde du se dina sie-filer uppradade då den pekar på mappen för siefiler. Är det så att rutan är helt tom kan du prova att bocka i "Visa alla filer". Det kan vara så att din sie-fil saknar organisationsnummer och då kommer inte programmet att hitta den när du ska importera till en befintlig fil. När du bockat i den kommer samtliga sie-filer att visas och du kan klicka på den du vill importera och sedan välja nästa!
  Clara Support
 • Ok, nu fick jag upp 2 filer varav den ena är min nya.. Förstår dock inte riktigt hur den kunde komma upp eftersom jag inte har hämtat den? Hämtar systemet automatiskt från den plats jag angav när jag installerade kanske?

  Anna Tinglöf Lindblad
 • Hej igen,
  När jag väljer nästa och så vidare är det precis som att jag lägger upp ett nytt bolag och inte "bara" uppdaterar den gamla filen. Jag får fylla i adress, orgnr m.m igen. är jag kanske på fel ställe?
  Anna Tinglöf Lindblad
 • Hej !
  Då låter det som om den siefil du försöker att importera ej innehåller något org nr m.m.
  Gör en ny export av siefil och sätt ett X eller något framför den så att du verkligen ser att det blir rätt siefil som du importerar. (tänk på att sva Nej på frågan om du vill importera även föreg. år).
  Ring hit istället om du inte får till det så att vi kan hjälpa dig.
  Tomas Support
 • Kan man kopiera bokslutsbilagorna från ett företag till ett annat. Behöver lägga upp företaget på nytt, men vill inte fylla i alla bilagor en gång till. Skulle därför vilja kopiera över bilagorna innan jag raderar det felaktiga företaget.
  Sonia
 • Hej Sonia!

  Tyvärr finns det ingen funktion för att kopiera bokslutsbilagor och sedan lägga in dem i en ny fil. Vad är det som är fel i bokslutsfilen som du har? Om du t.ex. har gjort en ändring i bokföringen så kan du lätt läsa in en ny SIE-fil för att få in uppdaterade värden.

  Hälsningar
  Frida Support
 • OK. Jag hade gjort ändringar i rapportredigering och föregående års IB och nåt gick fel. Nu raderade jag alla bokslutstransaktioner och började om med importen. Hade innan ändringarna gjort en export till Bl bokföring, så bokslutstransaktionerna fanns kvar där. Nu ser allt bra ut.
  Sonia
 • Hej igen!

  Vad bra att allt löste sig!

  Hälsningar
  Frida Support
 • Hej,
  Kan man läsa in en fil från excel?
  När jag ska uppdatera min SIE fil från vårt gamla bokföringsprogram Axpta så hittar mkt riktigt inte BL företaget. Det gick en gång men när jag ska uppdatera med ny SIE fil så vill programmet bara lägga upp nytt företag. Kan jag radera mitt nuvarande företag och börja om? Jag har ändå inte kommit så långt..

  AnnaT
 • Hej!

  Nej, du kan inte läsa in en fil från Excel. Programmet hanterar bara SIE-filer i formatet -.se. Du kan radera ditt gamla företag och börja om, ta isåfall bort företaget under Arkiv och Ta bort företag.
  Men prova att ha filen öppen när du ska göra SIE-importen, klicka på SIE-import i vänsterkanten. Om programmet inte hittar filen i SIE-mappen vilket är standardsökvägen så prova att klicka på Annan plats, kanske är det så att Axpta lägger filerna på ett annat ställe? Det kan du kolla i det programmet. Alternativt så tar dom inte med org.nr i i filen, då kan du testa att bocka i Visa alla filer när du står i rutan för SIE-import.
  Clara Support
 • Hej
  Jag är ny användare och tänker börja arbeta med mitt bokslut som är den 30/4 och har några frågor.Jag har min bokföring sedan tidigare i Forth Knox
  1. När kommer rätt version av programmet dvs 30/4 2020?
  2. Hur jag börjar jag arbeta med programmet och det kommande bokslutet, skall jag börja med att importera tidigare års SIE och sedan göra en SIE import av innevarande år?
  Peter Öqvist
 • 1. Vi kan inte säga exakt datum men vi siktar på i början av mars
  2. Man kan ta ut en sie-file med både innevarande och föregående års siffror samtidigt ur bokföringsprogrammet sedan så importerar man den filen till BL Bokslut
  Lena Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.