Rapport på utlandsbetalningar

Hej min kund efterfrågar en rapport på alla utlandsbetalningar per leverantör och vilken valutakurs det var på betalningsdagen, går det att få fram?

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Det du kan göra är att under fliken leverantörsreskontra gå in under utskrift-historik- lista över gjorda utbetalningar. Där efter välja det leverantörer man vill ha med i rapporten. När det gäller valutakursen på betaldagen så är det inget man kan få med i rapporten tyvärr.

  Med vänliga hälsningar,
  Johannes Support
 • Hej Johannes, det ska jag prova men jag tänkte att det kanske fanns någon SQL man kunde använda här? den möjligheten finns ju ibland.
  Marie
 • Hej Marie!
  Om du väljer Arkiv, Systemunderhåll, SQL-fråga och sedan skriver:

  select levfakt.Levid, lev.name as Leverantör, levfakt.lopnr as Löpnr, levfakt.faktnr as Fakturanr, levfakt.faktdatum as Fakturadatum, levfakt.ffdatum as Förfallodatum, levfakt.beloppsek as [Fakturabelopp SEK], levfakt.beloppval as [Fakturabelopp valuta], levfakt.Valuta, (levfakt.beloppsek/levfakt.beloppval) as Valutakurs from levfakt
  inner join lev on lev.id=levfakt.levid
  where valuta<>'SEK' and levfakt.faktdatum between '2021-01-01' and '2023-12-31'
  order by levfakt.Levid, levfakt.lopnr

  Så borde du få en lista över alla leverantörsfakturor i andra valutor. Utöka datumintervallet eller ta bort det helt om du vill se en annan period.
  Jörgen Support
 • Hej Jörgen och tack, här fick jag fram vilken valuta det är bokfört till men frågan är om man även kan få fram valutan på betaldagen, det var det som kunden önskade men denna rapport var också bra. Tror du det går att få fram det också eller det är omöjligt? Jag anger ju den aktuella valutan som är den månaden jag betalar och skriver in det vid betalningen och får därmed fram kursvinst eller förlust.
  Marie Bondesson
 • Hej igen Marie!

  Jag kan tyvärr inte få tag på valutan den aktuella betaldagen. Så jag löser inte ditt problem.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.