Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rätta en äldre K10 blankett

Hur långt bak i tiden kan man rätta K10?

Kommentarer

 • Hejsan.

  Sparat utdelningsutrymme fastställs inte för varje deklarationsår så därför kan du räkna om ditt sparade utdelningsutrymme ända tillbaka till det år du köpte aktierna.

  Har du däremot fått felaktigt skatteutfall tidigare år på grund av det felaktiga utdelningsutrymmet måste omprövning ske. Detta måste ske före utgången av femte året efter taxeringsåret. Den deklaration som lämnades 2015 kan du alltså begäran omprövning på till och med den 31 december 2020. Och räknar vi bakåt kan du fram till 31 december 2015 begära omprövning på deklarationer lämnade 2010 och senare.

  I BL Skatt har vi under menyn Fåab funktioner för att beräkna utdelningsutrymme bakåt i tiden. Du skapar då ett Nytt bolag och följer den ifyllnadsguiden. Här kan du se vår instruktionsfilm om hur du kommer igång i Fåab
  .

  Marie Support
 • Hej,

  Behöver rätta en K10 för inkomståret 2020. Behöver jag skicka med hela deklarationen eller bara den nya K10:an? Personen i fråga har fått slutliga skattsedeln och betalat in restskatten.
  A
 • Hej,

  det räcker normalt med K10-blanketten. Är det endast det sparade utdelningsutrymmet som räknats om så räcker det att rätta det i kommande K10 eftersom det är en uppgift som Skatteverket inte fastställer varje år.
  Patrick Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.