Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rättelseverifikation för tidigare år

Hittade felaktig faktura från ett tidigare år. Kan jag skapa en rättelseverifikation för sådana?

Kommentarer

 • Hej Rolf.

  Om du har hittat en felaktig faktura så är rekommendationen att du krediterar denna. I och med detta så kommer det, om du har automatisk uppdatering till bokföringen, att bli rättat i bokföringen också. I annat fall så får du ut en bokföringsorder som du kan justera bokföringen enligt efter att du har gjort krediteringen.

  För att kreditera fakturan högerklickar du på fakturan i reskontran och väljer kreditera. Och när du sen har markerat den som skickad kan du alltså skriva ut en bokföringsorder.

  Återkom om du har några funderingar!

  Använd våra dokumentmallar när du behöver upprätta ett dokument
  http://www.blinfo.se/mallar

 • Jag har inte reskontra, bara BL Ekonomi Bokföring, så hur gör jag det då?

 • Hej,

  Observera att detta, samt min kollegas tidigare svar endast gäller för aktuellt år:
  Om inte verifikationen är låst kan du ändra direkt i verifikatet. Jag förutsätter dock att verifikatet är låst i det följande.

  Om verifikatet som är fel ligger i en låst period så kan du högerklicka på verifikatet och välja alternativet Skapa ändringsverifikation. Programmet kommer då automatiskt spegelvända det felaktiga verifikatet och du kan då på nästa tomma rad välja att kontera upp de korrekta raderna.

  Om du hellre vill skapa ett nytt verifikat med korrekt kontering så sparar du bara spegelvändningen som programmet föreslår, vilket nollar ut det felaktiga, och du kan sen skapa ett helt nytt verifikat med rätt kontering.

  Om detta gäller ett tidigare år, som bokslutet och deklarationen är klar och inlämnad för, är svaret inte lika enkelt då den typen av förändringar påverkar det årets resultat. Hur man bör korrigera detta beror på företagsform osv.


  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.