Till senaste kommentaren

Redovisningsprinciper materiella tillgångar

Jag vill att det ska stå bilar och transportmedel i redovisningsprinciperna för materiella tillgångar. Alternativet finns inte att välja bland och det går inte att ändra texten. Hur gör jag?


Kommentarer

 • Hej!

  Denna text kan du inte ändra. Detta är anpassningar till bolagsverket digitala inlämning. vill du ändå ha annan text så får man skriva i fritext rutan nedanför.

  Med vänlig hälsning
  (Uppdaterad )
 • Då får vi hoppas att Bolagsverkets personal snart hittar en lösning på detta då det tidigare gått alldeles utmärkt att byta ut ordet Maskiner och andra tekniska anläggningar mot Avelsdjur eller liknande tillgångar med lika stor, om inte större behov av att särskiljas från vanliga inventarier som bilar och annat krafs i noten för avskrivningstider.

  Går det fortfarande att skriva 10-20 i procentrutan och 5-10 i årsrutan för inventarier, verktyg och installationer eller blir vi tvingade att använda samma avskrivningstid för samtliga tillgångar inom en grupp om vi vill använda digital inlämning? Trots att K2 inte kräver det.

 • Hej!

  Det går utmärkt att skriva procent och år som intervall i redovisningsprinciperna.

  Ha en bra dag!

  Clara, supporten
  (Uppdaterad )
 • Är det okej att ändra texten i noten då? Att skriva t ex "Lastbil" istället för att använda benämningen som står i balansen, alltså det som hamnar som förtryckt text i noten? Vilket är alltså mest korrekt; att låta texten vara som det förtryckta, eller ändra till att beskriva vilken sorts anläggning som avses?
 • Hej!

  Det mest korrekta är att låta texten vara som den förtryckta. Även i noten är det ju posten i balansräkningen som ska specifieras.
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.