Till senaste kommentaren

Registrering av leverantörsfakturor visar sig i verifikationsregistreringen

Hej,

När jag ska öppna verifikationsregistrering och samtidigt har inskannade fakturor i programmet så öppnar sig registrering av leverantörsfakturor fram när man ska öppna verifikationsregistreringen. Varför sker detta och hur stänger man av denna funktion.

Kommentarer

  • Hej Fredrik,

    Via t.ex. e-postportalen kan man numera skicka in kvitton (inte bara leverantörsfakturor), samma sak att man kanske fått kvitton som PDF-filer och har dessa i samma mapp som sina leverantörsfakturor. Man kan även via vår app få in fotade kvitton som man vill ha möjlighet att bokföra. I funktionen registrering leverantörsfaktura finns dels möjligheten att välja Ny lev.faktura men även bokför direkt (för kvittona som inte ska in i leverantörsreskontran). Går du in i ver.reg och det finns dokument som inte är behandlad får du upp samma ruta med skillnad att det endast är knappen Bokför som är aktiv, finns det kvitton så bokför du dessa, är det bara leverantörsfakturor klickar du där på knappen Avsluta och kan börja registrera verifikat.

    Det finns ingen funktion (iaf inte i dagsläget) som kan inaktivera detta, att den rutan dyker upp automatiskt om det finns obehandlade dokument. Antingen registrerar du klart alla leverantörsfakturor/kvitton som finns i registrering leverantörsfakturor eller så klickar du på Avsluta när den rutan kommer i ver.reg om det alltså inte är något kvitto som endast ska bokföras. 

    M v h
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.