Till senaste kommentaren

Resultaträkning utan något att redovisa

Hej!

Hur gör man med resultaträkningen i en Årsredovisning för ett bolag där inget har hänt under året. Bolaget är bildat under året och aktiekapitalet är det som finns på bank kontot.
Inget annat. Bokslut 211231.
Mvh/Ninna

Kommentarer

 • Hej Ninna!

  Programmet skriver default inte ut några rader i resultaträkningen om det inte finns något att redovisa. Har inget har hänt i resultaträkningen under året, alltså när intäkter och kostnader saknas, behöver man tvinga ut rader för att visa ett nollresultat.

  Gå till fliken Årsredovisning och klicka på knappen Redigera mall. Klicka sedan på funktionsknappen Visa/dölj under fliken funktionspanel uppe till höger i programmet och bocka i Skriv. Klicka efter det på pilen i listen till vänster om posten nettoomsättning och välj alternativet J! – Alltid. Då får du ut posten i årsredovisningen.

  För att visa 0 i stället för ett streck går du till funktionsknappen Inställningar när du står i årsredovisningsdokumentet. 
  Eftersom det varken finns ett balanserat resultat eller årets resultat behöver du också manuellt lägga in siffran 0 på raden Årets resultat i resultatdispositionen i förvaltningsberättelsen. Det gör du genom att igen klicka på funktionsknappen Inställningar i funktionspanelen när du står i årsredovisningsdokumentet. Välj fliken Avrundning och bocka ur alternativet Hämta belopp till resultatdispositionen. Öppna därefter dialogen till resultatdispositionen via knappen Förvaltningsberättelse under fliken menyfliken Årsredovisning och skriv in 0 på raden för Årets resultat.

  Med vänlig hälsning

  Frida
 • Hej!

  Så bra, tack för ett snabbt svar.
  Behöver man ändra tillbaka dessa inställningar igen?

  Detta året kommer det finnas verksamhet, 2022.

  Mvh/NInna
  Ninna Hansson
 • Hej igen!

  Nej, det behöver du inte göra.

  Med vänlig hälsning
  Frida
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.