Revisionsberättelse

Vi vill skicka in årsredovisningen elektroniskt men måste få in revisorns revisionsberättelse i årsredovisningen. Hur får man in revisons dokument?

Kommentarer

 • Hej.

  Det enklaste sättet är att revisorn skickar in sin avskrift/kopia till Bolagsverket från sitt program och att du sedan laddar upp årsredovisningen mot Bolagsverket. Därefter signerar kunden fastställelseintyget på Bolagsverket och ärendet kommer in till Bolagsverket med både årsredovisning och revisionsberättelse.

  Har inte revisorn någon program som stöder digital inlämning kan revisionsberättelsen "klippa och klistras" in i vår bokslutsprogram så att den följer med till Bolagsverket vid digital inlämning av årsredovisningen istället. Du kan alltså inte ladda upp revisionsberättelsen till programmet. Enklast är om du får ett dokument från revisorn där du kan kopiera delarna från revisionsberättelsen. För att få in en revisionsberättelse i vårt program, klickar du på "Övriga dokument" och väljer just revisionsberättelse. Bocka i de rubriker som finns med i originalet och kopiera in rätt text till rätt rubrik genom textrutorna som kommer upp då du dubbelklickar på rubriken. På så sätt jobbar du fram revisionsberättelsen i vårt program så att den överensstämmer med originalet.
  Jenny Support
 • Hej,

  Tack för svar. Jag behöver klipp och klistra lite då. Men när jag är inne på övriga dokument och väljer revisionsberättelse skickas jag bara vidare till FARs hemsida. Jag får inte upp en ny flik att skriva i så som jag får när jag trycker på knappen "styrelsens yttrande" eller "årsstämmoprotokoll".

  Vad är det som är fel?
  Malin
 • Hej!

  För att lämna in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket måste du upprätta årsredovisningen för ett aktiebolag enligt K2-reglerna. Det låter som du har valt att upprätta en årsredovisning enligt K3 och där har vi inte infört den funktionen ännu. Vi jobbar dock för fullt med en funktion för digital inlämning även för företag som upprättar årsredovisning enligt K3.
  Anette Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.