Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Önskemål att se namn eller anställningsid på bokföringsorder

Hej,
går det att ställa in så att det faktiskt står något i kolumnen "Text" på bokföringsordern för löner? Jag skulle, för felsöknings- och spårbarhetssyften, vilja att alla transaktioner var märkta med tex "Lön XX" eller anställnings-ID, NÅGONTING som gör det hela lite lättare att tolka.

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Vad gäller spårbarheten kring just verifikationer från lönemodulen så har vi nyligen gjort ändringar i programmet för att många kunder har önskat mera sekretess. I företagsuppgifterna har vi därför gjort en inställning där man kan välja Spårbarhet eller Sekretess. När man har valet Spårbarhet som du vill ha kan man att gå tillbaka och se Ursprungsdokumentet (i det här fallet Lönebeskedet). För att se det så markerar man verifikationen och klickar på knappen Ursprung.

 • Hej igen.
  Jag var nog lite otydlig. Jag efterlyser alltså beskrivande text i kolumnen "Text" på den fysiska bokföringsordern (=pappret) som jag använder när jag bokför lönerna. Då jag inte har - kommer aldrig att ha - automatiskt skapade verifikationer, så det är lite käckt att ha beskrivande text. Dessutom vill jag kunna stämma av tex konto 2710, 2730 etc mot verkligheten. Det är nästintill omöjligt att göra smidigt om jag måste in i lönejournalerna och liknande.

  Jag har inte hittat var/hur jag får text på bokföringsordern för löner. Går det?

 • Hej Maria

  Förstår hur du menar, men i nuvarande version går detta tyvärr inte att lösa.
  Textfältet genereras per automatik - från BL Lön till BL Bokföring - enligt den inställning vi beskriver här ovan. Ett annat sätt är att öppna bokföringsordern i verifikationsregistreringsbilden och lägga till text manuellt.

  Jag kollar upp om vi kan lösa det du beskriver i en kommande version, men kan inte garantera att det kommer med. Just nu har vi många önskemål på vår lista.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Elisabeth Admin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.