Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skapa ny autogirofil

Hur gör jag för att skapa en ny autogirofil?
Jag hade fyllt i fel personnummer så betalningen går inte igenom.
Går det att endast skapa en ny fil eller måste jag göra en helt ny avtalsfaktura?

/Simon

Kommentarer

 • Hej Simon,

  Om du öppnar upp filen med programmet anteckningar kan du ändra personnumret direkt i filen och spara om. Se dock till att vara noga så att det blir samma uppställning på filen!

  Var det en autogirofaktura med betalsätt periodicitet (t.ex. betalning sista dagen varje månad/kvartal) så måste du annars skapa en ny avtalsfaktura till kunden där du korrigerat personnumret.

  Var det en autogirofaktura med betalsätt betalning på angiven dag kan du i fakturaregistreringen gå till Öppnaknappen - välj där avtalsorder - välj den aktuella fakturan - gå till fliken avtalsorder och ändra nästa debiteringsperiod bakåt i tiden. Efter detta kan du skapa om filen genom att skriva ut avtalsfakturan på nytt.

  Trevlig helg!

 • Det är en autogirofil som jag skickat till banken. Hade fyll i personnumret fel i kundkortet på autogiro-uppgifterna.
  Vilket alternativ gäller då?

  Av någon anledning så får jag inte fram avtalsfakturorna när jag trycker på öppnaknappen. De ligger istället under "fakturerade och uppdaterade order".

 • Hej!

  Om de inte syns under öppnaknappen - avtalsorder var det en avtalsfaktura där du valt betalningsintervall med periodicitet, alltså dragning varje månad/kvartal/halvår/helår automatiskt utan att behöva skicka in en ny fil för varje period. I detta fall måste du registrera om avtalsfakturan för möjlighet att skapa en ny fil.

 • Ok, tack!
  Måste jag makulera den gamla fakturan?

 • Hej!

  Precis, gör detta via aktivitet - kontroll reskontra per kund - sök reda på fakturan - välj ta bort - ta bort endast markerad faktura - skriv ut ett annulleringsdokument som du har som underlag i fakturapärmen eftersom det försvinner ett fakturanummer i detta läge.

 • Vad bra! Tack så mycket för hjälpen och för snabba svar!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.