Till senaste kommentaren

BL Lön Plus - Registrera lön för tidigare period

Hej. Jag har skapad lön för mars men har glömt att skapa lön för februari. Just nu det går inte, vad ska jag göra? Kan jag kreditera lön för mars och sedan gör det om? Funkar det?
Tack
NVH
Alex
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Aleksandra,

  Om du behöver göra en lön för en tidigare period än föregående lönekörning kan du välja att göra en "Extra lön". Där kan du sätta valfritt utbetalningsdatum samt löne- och avvikelseperiod inom det aktuella semesteråret.

  OBS! På en Extra lön kan vi dock inte registrera några avvikelser (sjukfrånvaro, VAB etc) eftersom avvikelserna på februarilönen skulle kunna ändra förutsättningarna för de avvikelser som registrerades på lönen i mars. Om du behöver registrera några avvikelser kan vi antingen lösa det genom att du istället använder egna (s.k. "treställiga") lönearter för dessa, och sedan lägga in ett ingångsvärde för respektive frånvarotyp. Detta för att semesterberäkningen ska bli korrekt. Alternativt lägger du in avvikelserna i kalendariet för att få med dessa på nästkommande lön.

  Ring oss om du behöver hjälp med registreringen.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Jag försöker registrera en extralön för en ny anställd. som borde registrerats i augusti. Du skriver att det bara är att göra en "Extra lön". Men jag kan inte ändra utbetalningsdatum eller löneperiod, då det är fast på september nu.
  Simon Lindgren
 • Hej Simon,
  Har det blivit fel datum på den extra lönen kan du ta bort löneperioden under Aktivitet - Löneberedning - Löneperiod. Markera den felaktiga perioden och välj Ta bort. Sen kan du lägga upp en ny och då se till att du har rätt utbetalningsdatum och datumintervall.
  Erika
 • Jag har påbörjat att göra lönen som ska betalas ut den 25e september men har inte slutfört detta. Måste jag helt ta bort detta för att kunna lägga till en ytterligare lön i augusti?

  Simon Lindgren
 • Hej igen,
  Det går inte att ha en ordinarie löneperiod öppen samtidigt som en extra lön. De lönerna du gör nu för september måste uppdateras innan du kan göra en extra lön.

  Vänligen
  Erika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.