Skatt på lön

Hej! Vi har några anställda (ungdomar) i vårt företag där skatten ska dras i % och det har fungerat tills nu.. När jag ska göra första lönerna Januari 2024 så dras det helt plötsligt ingen skatt.
Jag har inte ändrat något på anställdakorten så rutorna för skatteberäkna automatiskt, % och undantag FOS-förfrågan är ibockade. Vad kan ha hänt? Jag har skapat nytt löneår..
M v h Ingela
Ingela

Kommentarer

 • Hej Ingela,

  Detta är något som har uppstått i samband med att vi har anpassat hanteringen av jämkning/skatt i procent till att kunna ta emot daumintervall från Skatteverket. För att det ska fungera så tittar programmet numera på om utbetalningsdatumet infaller inom ett sådant datumintervall.

  För att få med skatten till löneregistreringen igen behöver du alltså gå in på anställdakorten och lägga upp procentsatsen på nytt men även ange ett från- och till-datum (t.o.m-datum kan ligga långt fram i tiden).

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Hej, hur ändrar jag skattetabell ?
  Anders Johansson
 • Hej,

  Skattetabell ändrar du på anställdakortet under fliken lön och skatt.


  Trevlig helg!
  Madelene Support
 • Hej
  Jag har samma problem som Ingela
  ska ändra till 33% i skatt , men programmet drar endå bara 30 %
  vet inte vad jag gör för fel
  mvh
  helene
  helene nordqvist
 • Hej Helene,

  För att programmet ska dra en skatt enligt önskad procent behöver inställningarna på anställd se ut enligt följande:  Slutdatumet kan sättas flera år framåt om så önskas.

  Tips! Markera även "Undantag från FOS-förfrågan" för att dessa inställningar ska behållas vid en generell FOS-förfrågan/årsbyte.

  Om du inte får till det vill jag be dig ringa in till oss på tel. 0650 - 54 14 05 och välj "Lön".

  Med vänlig hälsning

  Johan Support
 • Hej! Har samma problem. Jag har fyllt i de fält som du har markerat med gult och har valt att programmet ska dra 40% i skatt men säger att jag inte har fyllt i någon årslön. När jag hittar på en årslön så går den efter den i stället för att dra 40%. Hur rättar jag till det. Det fungerade i januari men inte efter semesterbytet.
  Marie Palmhag
 • Hej Marie,

  Jag tror att det är ett lite annat problem som du har stött på där engångsskatten väljs före skatt i procent för lönearter som beräknas med engångsskatt istället för tabellskatt. Jag misstänker att det kanske har kommit in justeringar av utbetald semester efter semesterårsbytet som beräknas med engångsskatt? För att komma vidare kan man antingen tillfälligt ställa om lönearten att gå på tabellskatt istället (men kom ihåg att ändra tillbaka sen, samt att det då påverkar även andra med tabellskatt där dessa lönearter borde ha räknats annorlunda), eller så kan du justera avdragen skatt med löneart 900.

  Vi är medvetna om problemet och det finns med på våran priolista med buggar som vi ska försöka lösa så snart det går.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Hej Marie!

  Det är ett problem med att skatt i % inte styr över engångsskattetabellen. Du kan byta löneartstyp på lönearten så att den istället drar skatt efter tabellskatt. Då kommer skatteberäkningen att stämma bättre.
  Jörgen Support
 • Hur skall man göra för att det skall stå på lönebeskedet att man drar 30% i skatt?
  I år står det inget vid rubriken " Skatt/Jämkning i %.
  Sonia Ståhl Carlberg
 • Hej Sonia,

  Procentsatsen syns i löneregistreringen men framgår i nuläget inte på lönebeskedet. Detta kommer dock att åtgärdas inom en snar framtid.
  Johan Support
 • Hej,

  Efter att jag skapat ett nytt löneår så slutade programmet att dra skatten. Jag har gjort som ni visat ovan men skatten dras fortfarande inte. Jag har lagt till ett till och från datum också. Men fortfarande ingen skatt dragen. Vad gör jag för fel? Eller är det något som inte funkar.
  Vi i min förening drar 30% i skatt på de löner vi ger instruktörer.
  Cecilia Landström
 • Hej Cecilia,

  Då behöver vi undersöka vad som gått snett.

  Det bästa vore om du ringde in till oss på tel. 0650 - 54 14 05 och väljer "Lön" så får vi titta närmare på det.
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.