Skattefordran

Hej

Jag arbetar med min årsredovisning men nu ser jag att jag har en skattefordran fast den ligger på skuldsidan med ett minustecken.
Hur kan jag flytta upp skattefodran till tillgångssidan?


Kommentarer

 • Hej Tarja

  Vi har lagt in en funktion för att kunna flytta konton med sitt saldo. Det går att flytta ett konto med sitt saldo för innevarande år, föregående år eller båda åren samtidigt.

  För att flytta upp skattefodran från skuldsidan så öppnar du upp Balansräkningen via ikonen
   
  När dialogrutan kommer upp så går du ner till raden kortfristiga skulder där skattefordran ligger. Klicka på den blå rutan med pilen så fälls samtliga konton och saldon ut som ingår i raden.


  Klicka på raden för skatter


  Då kommer en dialogruta upp med där man kan välja om man bara vill flytta innevarande års värde eller föregående års värde. Det går också att flytta båda årens värden samtidigt.
  Ska man flytta skattefordran till tillgångssidan så ska den ligga under raden Övriga kortfristiga fordringar i Årsredovisningen. När man väljer den raden så flyttas beloppet och det blir rätt i årsredovisningen.  Lycka till Tarja

 • Jag har gjort en årsredovisning där det blir skatteskuld, men den hamnar under "Övriga kortfristiga skulder". När jag försöker flytta den till "Skatteskulder" hittar jag inte den rubriken i programmet.

 • Hej Karl Gunnar

  När du arbetar i Digitala Årsredovisningen så använder vi i programmet en förkortad balansräkning, vilket är tillåtet enligt årsredovisningslagen.
  Det innebär att om man har en skatteskuld så kommer den att ligga under posten Kortfristiga skulder i balansräkningen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.