Till senaste kommentaren

Skillnad mellan direkt betalning och skicka betalning för bevakning?

Jag förstår inte skillnaden mellan direkt betalning och skicka för bevakning, kan ni förklara det för mig?

Kommentarer

 • Hej, Om du väljer direkt betalning kommer fakturan att markeras som betald och har du då en automatisk uppdatering till bokföringen så blir det en verifikation på betaldatumet direkt.
  Vid "skicka för bevakning" blir fakturan markerad som bevakad, det bokförs ingenting vid själva skickningen. Sen när bankgirot meddelar dig att fakturan betalts på förfallodatumet som fanns med i filen måste du gå in i Återredovisning och göra betalningen. Det blir alltså två moment du ska göra om du väljer alternativet skicka för bevakning. Du lägger in alla dina leverantörsfakturor och skickar iväg dem direkt. Bankgirot sköter betalningarna enligt förfallodatumen på de olika fakturorna.
  Björn Lundén informerar
 • jag har av misstag haft inställning skicka för bevakning istället för direktbetalning. jag försöker uppdatera genom att redigera betalning men det funkar inte. Hur ska jag göra så de inte ligger kvar som obetalda?
  Sara Malmqvist
 • Hej,
  Då går du in under Återredovisning och betalar dina fakturor. Då kommer de att bokföras och markeras som betald i reskontran.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.