Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skogskonto på BRE

Hej,

Jag tycker att uppgiften om skogskonto på BRE borde vara frikopplad och inte hämtas från BN6 när man använder den underbilagan. Även om man driver verksamheten tillsammans, så är skogskontot individuellt, och då blir det konstigt om man ska skriva in ett totalt belopp för Skogskonto på BN6 som sen ska fördelas t ex 50 % på två makar, och sen blir det 50 % av den uppgiften som hämtas in till BRE. Om man har olika belopp insatt på skogskontot funkar det inte att skriva in totalt belopp på BN6.

Kommentarer

 • Hejsan Inger!

  Ja den här frågan har vi svängt i flera gånger. Jag håller med dig fullt ut när man är flera delägare. Undra om man kan göra någon inställning på detta? Vi har nämligen flera redovisningsbyråer som absolut vill ha in skogskontot från bokföringen på BN6. Trots att det inte stämmer i de fall man har olika fördelning. Jag tar frågan till mig och återkommer till dig i ärendet då jag ventilerat den med mina kollegor.

  Marie Support
 • Andelen av fastigheten ska inpå N6, utifrån den andel varje delägare har i fastigheten. Driften kan ju vara delad eller va en delägares drift. Skogskontona är personliga och skall tas med på N6:an till de belopp som varje delägare har. Ex. Tre ägare till fastigheten som har ett gemensamt förvärv. Köp 3 000 000 kr. Delägare ett har jordbruksdriften på fastigheten med inventarier, djur och lager av produkter. Han ska ta upp 1/3 av fastigheten och de tillgångar och skulder som hör till driften samr de eventuella skogskonton på sin N6. De andra två delaägarna som är passiva ska redivisa sina andelar i fastigheten och sina respektive skogskonton på sina N6:or.
  Skogskonton är inte en fastighetstillgång de är personliga och kan därför variera i storlek mellan delägarna.

 • Det var precis det jag menade, men blanketterna är uppbyggda så att om man använder en underbilaga till BRE, så kan man inte ange sitt skogskonto på BRE, utan måste ange det på BN6, och där kanske de andra tillgångarna ska delas enligt en viss procent. Jag skulle önska att man fick ange sitt eget skogskonto direkt på BRE.

 • Hejsan Jonas och Inger!

  Vi har diskuterat detta även här hos oss på BL. Vi förstår precis hur ni menar. Värdena är individuella. Blir aldrig något problem om verksamheten bedrivs själv eller om de verksamma sätter av lika mycket till skogskonto. Vi har förslag på lösning så alla parter blir nöjda. Det är att OM man fyllt i på BN6 då fördelas det enligt procentsatsen på BN6 vid överföring till BRE. Finns inget värde på BN6 då lämnar vi rutan på BRE öppen och användaren kan fylla i värdet manuellt. (Vi tänker oss även en liten "fotnot" så att användaren upplyses om detta) Vad tror ni om det?

  Marie Support
 • Det låter jättebra tycker jag!

 • Man kan ju även använda 2 BN6-or En för gemensam verksamhet och en för enbart " privat"

 • Ja, det går ju också bra, det var så jag löste det, men det blir så många bilagor.

 • Vad händer om man har rätt att sätta in 10000 på skogskontot och det blir felaktigt in satt 12000 kr?
 • Hej,

  Då kommer 2 000 kronor att bli en icke avdragsgill insättning, dvs bara som en omföring från ett bankkonto till ett annat (skogskontot) om vi antar att medlen till skogskontoinsättningen tas från företagets vanliga bankkonto.
  Ulf Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.