Skuld förskottssemester

Hej!

Hur ser jag vilken skuld en anställd har för förksottssemester denne tagit ut? Jag verkar inte kunna se det på semesterskuldlistan och på den anställdes kort framgår bara antalet dagar denne tagit ut i förskottssemester.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Sara,

  I nuläget kan man precis som du säger inte se utbetalda förskottsdagar i semesterskuldslistan, men det kommer så småningom finnas valmöjligheten att ta ut semesterskulden med eller utan att ta hänsyn till dessa. Vi har dock inget bestämt datum när denna funktion lanseras.

  Tillsvidare kan du ta ut en lista via Utskrift - Historik - Lönehistorik - "Transaktionslista". Välj förslagsvis en anställd, markera "Förhandsgranska" och klicka på "OK". Du får nu en rapport med en summering på respektive löneart och kan se vad som betalats ut.

  Om det finns förskottsdagar som betalats ut i ett annat löneprogram och inte registrerats i BL Lön/BL Lön Plus kan du förslagsvis lägga in detta som en anteckning på den anställde (flik på anställdakortet).
  Tips! Det är möjligt att alltid visa anställdas anteckningar i löneregistreringen. I löneregistreringen klickar du på Mer - Inställningar, markera "Anteckningar anställd".

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Hej

  Hur får jag fram en semesterskuldlista ?
  MVH
  Anna

  (Uppdaterad )
 • Hej Anna,
  Du går via Aktivitet - Semesterskuld - klicka på knappen Semesterskuld - välj datum och klicka på OK.

  Vänligen
  (Uppdaterad )
 • Hej

  Jag jobbar i BL admin

  MVH
  Anna
  (Uppdaterad )
 • Hej Anna,

  Semesterskulden finns endast om du använder Semesterhanteringen (kräver Lön Plus). I "Lilla Lön" (BL Lön) görs semesterberäkningen manuellt. Här kan du läsa mer om Lön Plus.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.