Slutlön

Hej, Precis köpt era program. Ska skapa en lön på en anställd men hon har slutat och det enda jag ska göra är att betala ut slutlön. Hennes semesterlöneskuld. För att göra det så enkelt som möjligt och inte lägga in en massa uppgifter i onödan. Vilken löneart ska jag använda?

Skulle dock vilja få med ackumelerad lön på specen men när jag går in i hennes personalkort så går det inte ändra det värdet. Var lägger jag in det?

Jag har inte hunnit sätta mig in i programmet så bara snabbskapat ett par löner men det gick inte att skapa en fil för AGI. Vad kan det bero på? Vilka uppgifter är det troligt att jag missat lägga in när det inte funkar?

Mvh Paulin
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Om du har räknat ut semesterskulden/slutlönen själv kan du betala ut den med löneart 140. Om du har aktiverat semesterhanteringen i Lön Plus kan du välja semesteravtal Inget på den anställda, men måste fortfarande använda dig av funktionen för slutlön för att ett slutdatum ska sättas. Det gör du inne i löneregistreringen under knappen Mer - Slutlön. Om du inte har aktiverat semesterhanteringen lägger du själv in avgångsdatum på anställdakortet efter att lönen har uppdaterats.

  För att få med löner som inte registrerats i programmet i den ackumulerade lönen går du via Aktivitet - Ingångsvärden lön. Efter att du har lagt in uppgifter där på respektive person så behöver du omuppdatera lönetotaler, antingen via knappen Upd vid ingångsvärden eller via Aktivitet - Omuppdatera lönetotaler. Då kommer den ackumulerade lönen/skatten att räknas om och även ta med ingångsvärdena.

  För att kunna skapa AGI-fil krävs följande;
  • Företaget måste ligga i molnet
  • Epostadress under Arkiv - Företagsuppgifter - Generella
  • *-markerade uppgifter för kontaktperson under Arkiv - Företagsuppgifter - Lön, knappen Kontaktperson/teknisk kontakperson
  • Uppdaterade löner för rapporteringsperioden (grön flagga i Kontroll Lön)
  Malin Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.