Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sökvägar vid uppdatering

Måste jag var gång jag uppdaterar till senaste versionen av BL skatt ange sökvägar? Vi har allt liggande på servern men nu vid uppdateringen föreslog programmet sökvägar till datorn C. Jag valde att avbryta uppdateringen där men verkar ändå ha fått senaste versionen? Kanske jag gjorde fel då jag valde uppdatering och det blev hela programmet, men jag hittade inget annat alternativ.

Kommentarer

 • Hejsan

  Sökvägarna till vart programmet ska installeras ska vara angivna sedan tidigare installation av BL Skatt Besk 2015. Men du får klicka förbi det steget ändå vid uppdatering till nyare version.
  För varje år när ny årsversion kommer får installationsmappen för PROGRAMMET anges en gång. Vart du vill ha dina deklarationsfiler, PDF-filer anges bara direkt efter första installationen. (Kan ändras i programmet under Verktyg och Mappinställningar).

  Vi brukar rekommendera att man har PROGRAMMET lokalt men DEKLARATIONSFILERNA på en server om man är flera användare som ska nå deklarationerna och för att backupfunktioner på en större byrå ska fungera. Nu vet jag inte hur ni har lagt upp det men det är så här det fungerar vid nyinstallation och uppdateringar i alla fall.

  Marie Support
 • Vi har programmet lokalt och all data sparas på servern via de sökvägar jag själv angett. Nu när jag nu uppdaterade programmet och kom till den del när man ska ange sökvägar stod det förvalt sökvägar lokalt på datorn men jag avbröt där. Tyvärr uppdaterades sökvägarna ändå och jag fick gå in och ändra dem. Om jag förstår dig rätt så ska jag inte behöva styra till rätt sökvägar var gång och då undrar jag om det finns något annat sätt att uppdatera programmet på. Det var som att ladda hem programmet på nytt.

 • Den sökväg som du ska se vid installationen av en uppdatering är endast den för vart programmet ska installeras, annars är det något fel.
  Är du osäker kan du avinstallera programmet och installera det igen. Det finns dock en ini-fil som lagrat ner dina sökvägar till vart deklarationerna m.m ska lagras, som du måste tas bort om du vill göra om installationen helt och fullt. Den ligger under C:\ProgramData\BLS och den kan du ta bort också om du vill "börja om".

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.