Till senaste kommentaren

Export av SRU till Skatteverket

Hej, jag sitter och ska skicka in SRU till Skatteverket, men hur gör jag?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Jag skriver här kortfattat hur du gör. Vill du ha en mer detaljerad hjälp hänvisar jag dig till vår filmade guide för detta. Den hittar du här:

  https://youtu.be/h4dmwic-19E

  1. Stäng alla öppna deklarationer.
  2. Gå till Arkiv (runda röda knappen uppe till vänster).
  3. Välj Import/Export.
  4. Välj Export SRU (filöverföring).
  5. Du får nu upp en lista där du ser dina exporterbara deklarationer. Ungefär fram till januari är det bara deklarationer för P1-P3 (juridiska personer med bokslut fram till augusti) som är exporterbara.
  6. Markera de deklarationer du vill exportera genom att dubbelklicka på raden eller genom att enkelklicka i rutan för Exporteras på aktuell rad. Vill du markera alla kan du klicka i rutan Exporteras längst upp i kolumnrubriken.
  7. Om du inte redan fyllt i dina uppgifter för Medieleverantör måste du göra det innan du kan gå vidare.
  8. Klicka nu på knappen Filöverföring till höger.
  9. Filerna blanketter.sru och info.sru skapas nu. Normalt lägger de sig i en undermapp där dina deklarationer ligger.
  10. Du får nu möjlighet att gå direkt till Skatteverkets filöverföringstjänst för att ladda upp filerna.

  Hör av dig igen om du behöver mer hjälp.

  Marie Support
  (Uppdaterad )
 • Hej igen!
  Allt har gått bra ända tills jag kom in och skulle leta upp mina filer på Skatteverkets hemsida. Har du något tips på vart de kan ligga?

 • Hej igen.

  Från och med BL Skatt för beskattningsår 2014 så lägger vi deklarationsfilerna under Delade dokument i stället för Mina Dokument. (Om du inte angivit något annat vid installationen förstås.) Vi har även kortat ner sökvägen något.
  Ny förvald sökväg blir nu Delade dokument\BL Skatt\BL Skatt Besk 2015 Dokument. Här under har du en mapp som heter Etjänst. I Etjänstmappen skapas det en mapp för varje filöverföring som du gör. Den blir döpt till "Filöverföring ÅÅÅÅ-MM-DD TTMMSS" där datum och tidpunkt framgår.

  Du kan även i exportdialogen för SRU gå in under knappen Medielev. och kontrollera vad du har för sökväg angiven vid Mapp för e-tjänst. Där kommer dina filöverföringsmappar att hamna.

  Marie Support
 • Hej! Jag har exporterat en deklaration men det finns ingen mapp där som heter Etjänst??

 • Hej, mappen Etjänst skapas upp vid exporten och den hittar du enligt sökväg c: Användare Delade dokument\BL Skatt\BL Skatt Besk 2015 Dokument.
  Denna sökväg är den som programmet föreslår vid installation.

  Om du har ytterligare frågor så vänligen ring vår support så hjälper vi dig.

 • Hej,

  Jag har startat upp nya bl skatt och har hittills endast 2 kunder inlagda som har brutet räkenskapsår. Vi har överfört SRU filer till skatteverket. Jag mailade min kund som förde över med e-legitimation själv. Nu kommer det märkliga. På kvittot står det uppgiftslämnare som är min kund, och medielämnare med ett namn på en kund jag hade för 2 år sedan! Hur kan hennes namn dyka upp i filen när jag inte har det gamla programmet kvar. På kvittot står att det är kundens uppgifter som lämnats så det ser korrekt ut.

  Anna-Maria

 • Hejsan!
  När du skapar filerna blanketter.sru samt info.sru i BL Skatt, då hämtas uppgifterna för vem som skapat filerna under också därifrån. Kontrollera vad du har för uppgifter inlagda där under knappen_ Medieleverantör_ (som finns i exportrutan för SRU-filer).
  När du installerar årets program hämtas dessa uppgifter från föregående år, så troligt är ju att du hade dessa uppgifter i föregående års program.

  Marie Support
 • Tack, hittade.
  Men nu kommer inte den kunden upp på som exporterbar fil, fast den ligger i mappen intern säkerhetskopiering. Vet du vad det kan bero på?

  Anna-Maria

 • Hej Anna-Maria!

  Du bör ha de filer du arbetar med under BL Skatt besk 2015 dokument. Det är vår standard inställning. Om du jobbar med filerna som ligger i mappen intern säkerhetskopiering så är det själva säkerhetskopian du arbetar med, och då kan programmet inte skapa dessa kopior korrekt. Du kan ha andra sökvägar till dina filer men du bör inte ha arbetsfilerna i någon av mapparna för säkerhetskopiering. För att du ska få upp dina filer för SRU-export måste mappinställningen peka på det ställe du har dina filer. rekommenderar dig att flytta dina arbetsfiler till en annan mapp än vad du har nu. Kontrollera sedan att sökvägen i programmet är till den mapp du har filerna. När inställningen är korrekt så kommer dessa upp i SRU-export dialogen.

  hälsningar

 • Hej Elenor. I samtal med skatteverket säger handläggaren att även förstasidan måste skickas via filöverföringen ? Hon menar att det måste vara fel i programmet alt. att jag gör fel när jag överför filerna ( Ink 2: sid 2-4 + bilagor är vad jag har skickat via filöverföringen ).

  Med vänlig hälsning
  Madeleine

 • Hej Madeleine!

  Vet inte riktigt vad handläggaren menar. Men ifrån skatteprogrammen spelar ingen roll vilket du använder så kan inte skatteverket ta emot huvudblanketterna. Däremot så ska dessa göras på skatteverkets hemsida med e-tjänsten se länken nedan.

  http://www.skatteverket.se/foretagorganisatione...

  hälsningar

 • Hej!

  Jag har sparat kunds deklaration och allt är klarmarkerat. När jag ska exportera stänger jag deklarationen och väljer export SRU varpå dialogrutan med listan öppnar sig. Problemet är att det inte finns någon lista?

  Var gör jag fel?

 • Tre vanliga fel här är:
  1) Mappinställningen är fel, så att listan inte visar den mapp där deklarationerna är sparade.
  Åtgärd: Ändra mappinställningen längst ner till höger i dialogen så den pekar dit där du ahr dina deklarationer. Normalt: C:\Users\Public\Documents\BL Skatt\BL Skatt besk 2015 Dokument
  2) Din deklaration innehåller inga exporterbara deklarationer. Dvs bilagor till huvudblanketterna. Exporterbara är alla N, K och T-blanketter för en fysisk person.
  Inget att filöverföra via SRU-fil.
  3) Du har inte installerat version 2015.4.101 eller senare om det gäller en fysisk persons bilagor. De blev fastställda först i denna version.
  Åtgärd: Installera senaste versionen.

  Marie Support
 • Jag hittar inte några SRU-filer? Det är ikryssat SRU på blanketterna under deklarationsöversikt. I min SRU-mapp finns bara en licensmapp

 • Hej!

  Om du har exporterat filen i BL Skatt så skapas en mapp upp som heter e-tjänst. Om du valt våra inställningar så hittar du den under c:/användare/delat/delade dokument/BL Skatt/BL Skatt besk 2015 dokument/e-tjänst/filöverföring. Här ser du mappar med olika datum och klockslag när exporten gjordes. Har du ingen mapp som heter e-tjänst, så titta på sökvägen i Export SRU och under knappen Medielev. Där har du en rad som heter mapp för e-tjänst. Där ser du vilken sökväg du har till export filerna. Om du är på rätt ställe men ändå inte ser någon mapp för e-tjänst, så endera försöker du exportera en deklaration som inte har några blanketter för SRU export eller också har du inte tryckt på filöverföring efter att du valt vilken som ska exporteras.

  Hälsningar

 • Kan jag inte exportera SRU-filer för helår 2015?

 • Hej!

  Jo det går jättebra men är det så att du bara kan välja period 1-3 så måste du uppdatera programmet. Du sitter då på en tidig version som inte har med export för kalenderår som är period 4.

  Hälsningar

 • Kan inte få upp SRU filerna för att skicka till Skatteverket.  Kunden har 170331 som bokslutsdatum.  Har klickat i att deklarationen är klar under basuppgifter och har kryssat i att det ska lämnas SRU men filen kommer inte upp för att skicka in.
 • Hejsan
  Kontrollera att du har rätt sökväg till dina deklarationer angiven vid export SRU. Det ser du längst ner i den dialogrutan.
  Om du lagrar dina deklarationer i molnet så kan det inte bli fel då styrs det med dina inloggningsuppgifter.
  Vår grundinställning för vart deklarationerna ska ligga i BL Skatt Besk 2017 är:
  C:\Users\Public\Documents\BL Skatt Besk 2017 dokument.

  Det är bara de bilagor som hör till huvudblanketter INK2, INK3, INK4 som går att exportera nu. INK1 och dess bilagor är ännu inte fastställd av Skatteverket ännu.

  Marie Support
 • Hej,
  Har missat att få med blankett K10 i en SRU som redan skickats till skatteverket. (ingen påverkan på deklarationen i sig). Kan jag komplettera bara K10 via SRU eller måste jag läsa in hela deklarationen på nytt. Eller hur gör man bäst?
  / Maria
 • Hejsan!

  Det bästa är att skicka med ALLA bilagor igen. Men ta INTE med INK1 om den blir oförändrad och redan är signerad. Du kan då avmarkera SRU på blankett 1.

  Skatteverket ersätter tidigare inskickad SRU-fil på deklaranten med den nya. Därför man måste skicka med även tidigare inskickade bilagor såsom NE eller K10:or.

  Marie Support
 • När jag exporterade filer till Skatteverket glömde jag att bocka i att även INK1 skulle lämnas. Hur gör jag för att skicka in den?
 • Hej

  Gör om exporten på alla deklarationer igen inklusive INK1.
  Det gör inget att de är exporterade tidigare.

  Marie Support
 • Hej,
  jag får inte upp min deklarationsfil i Export SRU rutan i BL programmet så jag kan exportera. Deklarationen är klar markerad och sparad i BL programmet men syns inte i rutan som en rad.
 • Hej,

  Kontrollera i nederkant av dialogrutan för SRU-export om sökvägen till den mapp där programmet söker efter filer är en annan än den mapp där du sparar deklarationer - tryck i så fall på Bläddra-knappen och sök fram rätt mapp. Programmet har en standardinställning men ändrar man själv plats för deklarationsfilerna så hittar inte programmet.
  Ulf Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.