Till senaste kommentaren

Lön Plus - Stänga löneperiod

Räknade just årets första löner. Efter uppdatering fick jag fråga om jag ville stänga löneperioden. Sådan fråga har jag inte fått tidigare. Vad är syftet, vad som påverkas och framför allt; vad ska man svara?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,
  Som det är idag kan du ha flera löneperioder öppna samtidigt och måste alltså inte uppdatera för att gå vidare.
  Du kan svara ja på frågan om att stänga löneperioden.

  Med vänlig hälsning,

  Julia Support
  (Uppdaterad )
 • Nu har jag svarat nej. När måste man stänga perioden? Och kan man öppna en period igen om ytterligare lön skulle registreras... eller korrigeras?

  (Uppdaterad )
 • Hej Kirsi,

  En period i detta sammanhang kan beskrivas som "lönekörning för ett visst avtal". Nu kan du som du sett ha upp till fyra olika perioder parallellt. Alltså en körning för varje avtal med samma eller olika datumintervall.

  När du uppdaterar lönerna får du numera frågan om du vill stänga perioden/perioderna. Väljer du "Nej" kan du registrera nya löner för anställda med samma avtal på samma period. Vill du däremot registrera lön för anställda med samma avtal med andra datumintervall måste den aktuella perioden stängas så att du kan skapa en ny.

  Om du svarade "Nej" angående stängning, men inte vill göra fler löner för det/de aktuella avtalen och datumintervallen behöver du stänga perioden manuellt. Det gör du då via Aktivitet - Löneberedning - Löneperiod. Markera den öppna perioden (grön flagga) och klicka på "Slutför". Nu kan nya perioder på samma avtal skapas.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Så det går inte att öppna igen en period om man svarat "Ja"?
  Och om jag har svarat "Nej" och perioden är öppen, får jag då upp en varning om att stänga, när jag börjar registrera löner för nästa period?

  Med företag jag har lokalt, kan man alltid hämta säkerhetskopian, men inte företag i molnet. Händer i bland att man t.ex. har glömt att rapportera en ny anställd. Lönen ska registreras separat med annan utbetalningsdatum, men under samma löneperiod... som man kanske har råkat stänga.
  (Uppdaterad )
 • Hej Kirsi,

  Du är inte på något sätt mer begränsad nu än tidigare. Den nya frågan är egentligen bara för att möjligheten nu finns att hålla ett visst avtals lönekörning aktivt fastän du uppdaterat löner i den. Du kan nu alltså uppdatera ett antal löner för att sedan komplettera med flera löner (på samma avtal och intervall), om du vill.

  Det är heller inga problem att göra flera lönekörningar (ordinarie eller extra) på samma avtal och datumintervall flera gånger efter att du stängt perioden.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • Bra, då vet jag. Enklast väl att alltid svara "ja" så man slipper stänga manuellt.
  Tusen tack!
  (Uppdaterad )
 • Ja, eftersom kompletterande körning inte är några problem.

  Det var så lite. Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • hej jag använder lön plus min fråga är kan man öppna en låst löneperiod? och i så fall hur mvh Torleif
  (Uppdaterad )
 • Hej Torleif,

  En låst löneperiod kan inte öppnas. Däremot kan du som tidigare nämnt komplettera med nya körningar på samma avtal eller "Extra lön" på samma period*.

  För tips om hur du kompletterar och rättar löner, och även arbetar förebyggande i Lön Plus - klicka på länken HÄR.

  *Under nästa vecka (2/4-19) kommer en ny programuppdatering som ökar flexibiliteten ytterligare, då "Extra lön" kan registreras när som helst inom det aktuella semesteråret.

  Ha det gott!

  Med vänlig hälsning,
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.