Ta bort konton ur kontoplanen

Hej!
Jag har spärrat en del konton i kontoplanen, men när jag skriver ut den så kommer alla med ändå, det vill jag inte. Har öppnat den i excel för att redigera där, men filöverföringen funkar inte, det blir huller om buller.

Kommentarer

  • Hej Bim

    Om du väljer att spärra ett konto så innebär det att det inte kan användas vid verifikationsregistrering, men det finns ändå kvar i listan över konton.

    Är det ett konto som aldrig är använt? Då kan man rensa bort alla oanvända konton via Uppläggning - Kontoplan, Mer-knappen - Ta bort ej använda konton.

    Är det ett konto som är använt sedan tidigare och som inte ska användas? I såfall kan man göra en kontokonvertering, där man tömmer kontot mot annat då kan du sedan ta bort det tomma kontot.
    Vill du göra en kontokonvertering så går du in under Arkiv - Systemunderhåll - Kontokonvertering

    Med vänliga hälsningar
    Björn Lundén informerar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.