Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

bokföringsrapporter skrivs ut flera gånger

Förutom begärd utskrift skrivs tidigare utskrifter om flera ggr.
Beror det på programet eller skrivaren?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Carl,

  Det låter som en sparad utskriftskö i din skrivare, får du samma problem om du tar bort all eventuell skrivarkö i skrivaren eller startar om datorn?

  Gäller det alla begärda utskrifter i programmet?

 • Jag har inga utskrifter i kö, men jag har inte försökt med att starta om datorn - och det kan jag ändå inte hålla på med. Nu har jag bokfört en ny period, och då har jag sluppit detta - jag begär förhandsgranskning - då kommer tidigare upp - jag stänger dem - och då slipper jag dessa onödiga utskrifter. Men det är väl inte så det skall fungera?
  En annan fråga - efter det jag skrivit texten för ett allegat (ver.reg.) kommer alltid en ruta som jag får stänga. Det är irriterande - hur slippa den?
  Skall väl tillägga att jag vid en support från er Anna fick senaste version av bokföringsprogrammet installerat.

 • Gällande utskrifterna är det inget vi direkt stött på tidigare, men du får gärna förklara vad det är för något du försöker skriva ut och gärna vilka knapptryckningar du använder för att gå till förhandsgranskningen/utskrift så ska jag testa och se ifall det kan vara något programfel.

  Gällande rutan som kommer upp så är det troligen konteringsguiden. Den kan avaktiveras under Arkiv-Företagsuppgifter-Bokföring och bocka ut "Använd konteringsguide i ver.registrering"

 • Konteringsguiden - din anvisning löste problemet.
  Utskrifter - det gäller dagbok, HB, BR och RR. Under Bokföringsrapporter klickar jag t.ex. dagbok, sedan Utskrift (efter OK på rutan som kom) - i nästa ruta väljer jag Förhandsgranska. Då får jag först den första utskriften jag gjort vid detta tillfälle, sedan den andra etc. Jag stänger dem tills jag får den aktuella. Då skrivs bara den. Om jag ej gör så här, skrivs allt det tidigare.

 • Ok, tack för info. Jag har testat mig fram lite grann nu men utan att ha hittat något direkt fel men jag kanske att jag hittat en logisk förklaring.
  När man har rapportrutan uppe, väljer en rapport, går vidare till förhandsgranskning/utskrift så ligger sedan den valda rapporten i rutan för "Valda rapporter".
  Går man sedan vidare och väljer en ny rapport så läggs den också till i denna lista och går man då vidare till förhandsgranskning/utskrift så visas först den föregående rapporten då den ligger först i listan. Upprepar man detta några gånger med fler rapporter så blir ju resultatet att man måste stänga flera förhandsgranskningar innan man kommer fram till sin aktuella utskrift.
  Det man då måste göra för att bara få ut den senaste utskriften är att välja att ta bort dem du inte vill ha i listan för "Valda rapporter".

 • Tack för svaret. Det betyder alltså att jag kan inte kringgå Förhandsgransning och få endast den begärda utskriften?

 • Jo det ska fungera om du bara har den rapporten du vill ha utskriven vald i rutan för "Valda rapporter". Resterande rapporter får du ta bort därifrån. Då är det meningen att det ska fungera.

 • Tack, jag skall prova nästa gång jag bokför - det blir om ca en månad.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.